Makaron z zieloną kołderką

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Pyszna propozycja makaronowa.
Kilka składników i można zajadać

 

Co nam trzeba?
4 porcje
400 g makaronu u mnie tagiatelle
sos: 300g szpinaku (świeży lub mrożony)
2 ząbki czosnku
sól i pieprz czarny
żółtko
100g śmietany 18%
łyżka oleju
woda
natka pietruszki- 4 łyżki

Robimy!
Makaron gotujemy
Sos:
Rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy szpinak. Dusimy do miękkości podlewając wodą. Czosnek drobno siekamy. Dodajemy do miękkiego szpinaku.
Doprawiamy solą i pieprzem, wbijamy żółtko. Całość zagęszczamy śmietaną.
Sosem polewamy makaron i posypujemy natką pietruszki.

0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×