Prosty obiad, ale bardzo smaczny.
Bez mięsa też może być super!
Dodatek świeżego szczypiorku idealnie komponuje się smakiem.
Co nam trzeba?
200g dowolnego makaronu
100g kukurydzy konserwowej
mała cebula + łyżeczka oleju
300 ml śmietanki 18 %
100 g startego żółtego sera
Sól, pieprz -po 1/3 płaskiej łyżeczki
świeży szczypior – pęczek
Robimy!
Makaron gotujemy al dente.
Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę.
W misce mieszamy śmietanę z solą, pieprzem, startym serem.
Wlewamy do cebuli i podgrzewamy.
Dajemy 1/3 szczypiorku posiekanego na drobno i kukurydzę.
Wyłączamy gaz. Mieszamy.
Wrzucamy ugotowany makaron.
Całość mieszamy lekko, aby ładnie się wszystko połączyło.
Wykładamy do miseczki i posypujemy świeżym szczypiorkiem.
Smacznego!
Można do sosu dorzucić tuńczyka z puszki, posiekaną szynkę
jak ktoś chce „mięso”, ale i bez tego jest pysznie!