Makaron nie musi służyć tylko do obiadu. Na jego bazie można zrobić pyszne sałatki! Dziś polecam z makaronem razowym (BioBabalscy)
Co nam trzeba?
Makaron razowy 200 g
puszka tuńczyka w sosie własnym lub w oleju
kilka suszonych pomidorów
100 g sera feta
2 łyżki posiekanego szczypioru
pestki z dyni i słonecznika – po łyżce stołowej
Sos: 2 łyżki oleju lnianego wymieszanego z łyżką wody,
po pół płaskiej łyżeczki soli, pieprzu i łyżeczką soku z cytryny.
Robimy!
Ugotowany makaron mieszamy w misce z
tuńczykiem we własnym sosie,
kilkoma suszonymi pomidorkami posiekanymi w paski,
serem feta pokrojonym w kosteczkę,
posiekanym szczypiorkiem,
uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni i słonecznika
Zalać sosem i wymieszać dokładnie
Sałatkę odstawiamy na 15 minut aby się przegryzła.
Pysznie smakuje, chrupie do tego!
Zajrzyjcie na stronę BioBabalscy