Latem chyba większość z nas ucieka od stania przy garach.
Ja staram się korzystać jak najwięcej z kuchni polowej.
Wiem, nie każdy ma możliwość gotowania pod chmurką.
Jednakże takie danie może każdy z Was przygotować w domku.
Co nam trzeba?
Karkówka – 1,5 kg
2 młode cukinie
1 czerwona papryka
1 papryka żółta
1 papryka żółta
5 marchewek
2 cebule
2 cebule
pół kg młodych małych ziemniaków
3 młode buraczki z botwinką
Do tego dużo ziół: ja dałam cząber, oregano, tymianek, natkę pietruszki, koperek
po łyżeczce: soli, pieprzu ziołowego, papryki słodkiej, papryki ostrej
po łyżeczce: soli, pieprzu ziołowego, papryki słodkiej, papryki ostrej
Koncentrat pomidorowy – 200ml
Woda – 200ml
300g makaronu- pokruszone łazanki
Woda – 200ml
300g makaronu- pokruszone łazanki
Robimy!
Karkówkę kroimy w kosteczkę
Cukinię kroimy w pół krążki
Marchewkę obieramy kroimy w plasterki
Papryki obieramy kroimy w dużą kostkę
Ziemniaki myjemy, dajemy całe
Cebulę kroimy w wiórka
Wszystko wraz z ziołami, wodą, koncentratem mieszamy w kociołku i ustawiamy na kuchni. Całość dusi się nam koło 1,5 h.
Często mieszamy, gdy zaczyna nam brakować wody-dolewamy
Gdy już jest wszystko miękkie dorzucamy łazanki.
Podduszamy jeszcze 15 minut.
Smacznego!!!!
Coś dla mnie wyglada to apetycznie.
Z makaronem nie probowalam 🙂 kociolek smaczna sprawa 🙂
ale apetycznie wygląda. zapisuję przepis, muszę go wypróbować.