Kasza jaglana!
To była miłość od 1 wejrzenia!
Deserem zainspirował mnie kiedyś blog Szybkie Gotowanie
Deser jest smaczny, pożywny i doskonale zastępuje coś słodkiego!
Co nam trzeba?
1 szklanka suchej kaszy jaglanej
woda do ugotowania
1 szklanka mleka sojowego
pół laski wanilii
(można mleko sojowe waniliowe jak brak laski wanilii)
pół szklanki płatków migdałowych lub wiórków kokosowych (zależy kto jaki chce smak)
czubata łyżka miodu
Robimy!
Kaszę jaglana przepłukujemy pod bieżącą woda i zalewamy 2 szklankami wody.
Gotujemy około 20-25minut. Aż będzie miękka.
Do miksera wrzucamy kaszę, wlewamy mleko naturalne plus ziarenka z laski wanilii (lub mleko waniliowe) i wiórki bądź płatki migdałowe oraz miód
Miksujemy wszystko na jednolitą masę.
Jeżeli wychodzi za mocno gęste dodajcie jeszcze trochę mleka.
Ma mieć konsystencję gęstego jogurtu
Schładzamy w lodówce przynajmniej 2 h.
Smacznego!
ja również uwielbiam kaszę jaglaną, pod każdą postacią- super deser!
Nigdy czegoś takiego nie jadłam ale wygląda fajnie . Pozdrawiam i zapraszam do mnie : )