Czerwone krewetki argentyńskie mają wspaniałą konsystencję i smak. Wielu znawców żywności zachwyca się tą wyjątkową odmianą krewetek złowiona w Oceanie Atlantyckim w częściach południowych. Gdyby opisać ich smak należy zaznaczyć, że posiadają gęstą konsystencję ze słodkim, maślanym posmakiem homara. Kiedy mięso jest już ugotowane posiada białą barwę z przepięknymi czerwonymi przebarwieniami. Świetne do niemal wszystkich potraw z zastosowaniem krewetek. Źródło
Kupione w Lidlu – Produkt marki Deluxe
Krewetki uwielbiamy z Latosiem i kombinujemy ze smakiem.
Te tutaj smakowały niesamowicie. Pyszne mięso wzbogacone dodatkami!
Coś wspaniałego!
Zawsze robię w skorupkach.
Lubię wydostawać z nich mięsko. Wiem wtedy , że jem prawdziwą krewetkę 🙂
Co nam trzeba?
Opakowanie krewetek 500g
duża czerwona cebula
kilka suszonych pomidorów
2 łyżki suszonej żurawiny
1 ząbek czosnku
łyżka oliwy
trochę soli
Robimy!
Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy i podsmażamy na oliwie 2-3minuty
Dodajemy pokrojoną drobno czerwoną cebulę i podsmażamy 2-3 minuty, następnie dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory i żurawinę
Podsmażamy 2-3 minuty.
Dodajmy krewetki, mieszamy i podsmażamy około 10 minut-na wolnym ogniu.
Mieszamy od czasu do czasu, aby z obu stron krewetki się dobrze obsmażyły
Doprawiamy do smaku solą.
Smacznego!
ciekawe. czosnej w sumie będzie na ogniu 16 minut (3+3+10)???? oj nie tak panowie nie tak…
Nie wiem czy nie tak, ale wszystko jest pyszne.