Ciasteczka jaglano-bananowe

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Na diecie zawsze chce się coś słodkiego. czekolady nie można, ale można inne zamienniki 🙂
Takimi ciasteczkami zajadałam się na detoxsie jaglanym
Takie ciasteczka są miękkie, pożywne, słodkie i pyszne!
Oryginalny przepis pochodzi od Bibliasmaków, moja lekka modyfikacja


Co nam trzeba?
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
2 banany
3-4 łyżki wody
10 daktyli
2 czubate łyżki mąki ryżowej lub kukurydzianej (obydwie kupuje w Stokrotce)
1 łyżeczka siemnienia lnianego mielonego.

Robimy!
Wszystko razem blendujemy na gładką masę. Gdy mocno gęsta masa dodajemy odrobinę wody.
Ciasto ma być konsystencji, aby nie spadało z łyżki.

ZdjęcieZdjęcie

Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem i łyżką stołową nabieramy porcyjki ciasta, lekko rozpłaszczając.

Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 175-180 stopni około 35 minut. Ciasteczka ładnie się zarumienią i spód zacznie robić się brązowy. Nie przypalcie!
Po wyjęciu już po 10 minutach można lekko ciepłe jeść.
Te ciasteczka nie twardnieją, pozostają miękkie, dzięki bananom.
Smacznego!

0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×