Ciasteczka cynamonowo- kakaowe z czekoladą

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Pyszne i kruche ciasteczka przełamane czekoladą.
Posmakują każdemu!

Co nam trzeba?
400 g mąki pszennej
100g mąki krupczatki
250 g masła
2 jajka
jedno żółtko
200 g cukru
proszek do pieczenia
2 czubate łyżki kakao
2 łyżki cynamonu
2 łyżki śmietany
dodatkowo: czekoladowe pastylki, 2 rządki białej czekolady,którą tarkujemy na grube wiórki

Robimy!
Wszystkie składniki na ciasteczka (masło ma być miękkie) mieszamy ze sobą, aż do uzyskania jednolitej masy.


Formujemy kulki i spłaszczamy je na krążki. Każdy zdobimy pastylkami i wiórkami białej czekolady


Pieczemy około  30-35 minut w 180 stopniach.  Zerkajcie czy się nie przypiekają boki.

 

5Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×