Zapiekane muszle szpinakowe.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×


Danie dla fana makaronu, bez mięsa, ale z pysznym farszem!

Co nam trzeba?
400g szpinaku- ja użyłam mrożonego.
1 łyżka oleju
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka masła
sól i pieprz
Makaron muszle 300g
sos: jedno jajko, sól, pieprz po 1/3 łyżeczki, 200ml mleka, 2 łyżki śmietany
300g tarkowanego sera

Robimy!
Makaron lekko obgotowujemy w solonym wrzątku. Ma być lekko miękki- wystarczą 3-4 minutki.
W tym czasie szpinak rozmrażamy, podduszamy na łyżce na oleju, gdy już będzie miękki dodajemy masło, śmietanę i sól i pieprz do smaku.
Układamy w brytfance muszle koło siebie, do każdej nakładamy szpinak.

Robimy sos: jajko roztrzepujemy i zalewamy mlekiem, dodajemy śmietanę i przyprawy, całość mieszamy i na każdą muszę wylewamy trochę sosu.

Obficie posypujemy serem.
Zapiekamy około 15-20 minut w 180 stopniach.
Tak, aby ser się ładnie zarumienił, nie spalił

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

10 odpowiedzi na “Zapiekane muszle szpinakowe.”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×