Danie dla fana makaronu, bez mięsa, ale z pysznym farszem!
Co nam trzeba?
400g szpinaku- ja użyłam mrożonego.
1 łyżka oleju
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka masła
sól i pieprz
Makaron muszle 300g
sos: jedno jajko, sól, pieprz po 1/3 łyżeczki, 200ml mleka, 2 łyżki śmietany
300g tarkowanego sera
Robimy!
Makaron lekko obgotowujemy w solonym wrzątku. Ma być lekko miękki- wystarczą 3-4 minutki.
W tym czasie szpinak rozmrażamy, podduszamy na łyżce na oleju, gdy już będzie miękki dodajemy masło, śmietanę i sól i pieprz do smaku.
Układamy w brytfance muszle koło siebie, do każdej nakładamy szpinak.
Robimy sos: jajko roztrzepujemy i zalewamy mlekiem, dodajemy śmietanę i przyprawy, całość mieszamy i na każdą muszę wylewamy trochę sosu.
Obficie posypujemy serem.
Zapiekamy około 15-20 minut w 180 stopniach.
Tak, aby ser się ładnie zarumienił, nie spalił
Smacznego!
Bardzo lubie kluski ze szpinakiem, chetnie sprobuje w muszlach.
Do muszli można w sumie wrzucić wszystko.
Brzmi jak przepyszny i prosty przepis na danie wegetariańskie z makaronem!
Taki własnie jest ten przepis. Polecam
Lata temu zrobiłam takie muszle z nadzieniem. Bardzo mi smakowały.
Może czas coś znów zrobić?
Makarony uwielbiam pod każdą postacią. Super pyszne danie 🙂
Ja także uwielbiam!
Zapraszam do fajnej grupy kulinarnej 🙂 https://www.facebook.com/groups/978045118956536
Dziękuję, już tam jestem 🙂