Wegetariańskie kotleciki bazyliowo-pietruszkowe z samopszy

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Idealne do podjadania na zimno lub ciepło z dodatkami

Spróbujcie, a już zawsze będą w kuchni z wami

Więcej o produktach Bio macie tutaj

Co nam trzeba?

100g kaszy z samopszy
2 jajka
po 2 łyżki posiekanej bazylii i natki pietruszki
4 czubate łyżki mąki owsianej
Odrobina soli i pieprzu ziołowego
olej do smażenia

Robimy!
Kaszę gotujemy do miękkości, mieszamy z dwoma rozbełtanymi jajkami i zieleniną, solą i pieprzem. Zagęszczamy mąką owsianą (oczywiście jak nie macie może być zwykła pszenna) i smażymy placuszki na złoto na rozgrzanym oleju.

Chrupiemy pyszne kotleciki na zdrowie!

BioBabalscy i ich kasza z Samopszy

1Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×