Pyszne połączenie tuńczyka i zdrowych dodatków.
Taką sałatką zajadałam się w Sylwestra
Co nam trzeba?
100 g kaszy jaglanej suchej
puszka tuńczyka-u mnie princess
kilka suszonych pomidorów
puszka soczewicy czerwonej Bonduelle na parze
mała cebula
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku
kilka ogórków konserwowych (3-4)
Robimy
Kasze jaglaną gotujemy około 15 minut w lekko osolonej wodzie (najpierw należy ją przepłukać zimną wodą).
Studzimy.
Wsypujemy do miski, dodajemy soczewicę, pokrojone na drobno suszone pomidory, pokrojoną drobno cebulkę i tuńczyka.
Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez i jogurt. Doprawiamy do smaku.
Podajemy z pokrojonym w plasterki ogórkiem konserwowym.
Zajadamy!
🙂
Smacznego