Czosnek niedźwiedzi.
Klikając w nazwę przeniesie was do pysznego pesto.
Pyszna i zdrowa rzecz!
Wam polecam szybką sałatkę!
Smakuje po prostu pysznie!!!
Co nam trzeba?
Świeże liście czosnku niedźwiedziego-około 200g
pół główki sałaty masłowej
Kawałek mięsa-u mnie upieczony udziec z indyka-100g
10 suszonych pomidorów
100 g tofu – jak brak to zwykła feta, mozzarella
Olej rzepakowy do smażenia
sos: 2 łyżki oleju lnianego + sól i pieprz ziołowy do smaku (ok 1/4 łyżeczki) +łyżeczka octu winnego
przyprawy: sól i pieprz
Robimy!
Liście czosnku i sałatę myjemy i rwiemy na drobno.
Pomidory kroimy na małe kawałki
Mięso kroimy na drobno i obsmażamy na chrupiąco doprawiając pieprzem i solą.
Na oleju, którym robiło się mięso obsmażamy pokrojone w kostkę tofu-na złoto
Mieszamy mięso z sałatami, polewamy całość naszym sosem, mieszamy.
Na koniec dodajemy tofu i delikatnie mieszamy.