Mus jabłkowo-malinowy

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×


Uwielbiam zimą wyjadać jabłuszka. Wracam do smaków lata.
Tym razem jednak postanowiłam jabłuszka zmieszać z pachnącą maliną.
Efekt?
Wow i w smaku i kolorze.
Polecam.

Co nam trzeba?
W zależności ile chcecie mieć słoiczków.
Ja przerobiłam 5kg papierówek i na tę ilość użyłam kilogram malin.
Dodatkowo dałam kilogram cukru.
Nie trzeba więcej gdyż jabłka i maliny słodziutkie!
Robimy!
Jabłka myjemy, obieramy, kroimy na kawałki, usuwamy pestki i sam miąższ wrzucamy do garnka.
Podlewamy około 200ml wody i na małym ogniu pozwalamy jabłuszkom się rozpaść. Dorzucamy maliny, cukier i  podduszamy jeszcze z 5 minut. Wszystko pięknie nam się rozpadnie. Ja dociskam wszystko taką praską do ziemniaków, a można użyć po prostu blendera.
Pakujemy w wyparzone słoiczki i pasteryzujemy około 10 minut.
I już!

45Shares

4 odpowiedzi na “Mus jabłkowo-malinowy”

  1. Och, musi smakować przepysznie! Jabłka to nie są moje ulubione owoce, ale maliny uwielbiam. Ostatnio piłam naturalny sok z jabłka i maliny i to było idealne połączenie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×