Kokosowe rozkosze

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Kokosowe rozkosze to pyszne połączenie, które z każdą łyżką dostarcza dla podniebienia samych pozytywnych wibracji.

Dzięki wykorzystaniu płatków ryżowych mamy pyszny lekki deser.

 

Płatki ryżowe to produkt otrzymany z ziaren ryżu poddanych działaniu pary wodnej, a następnie prasowaniu. Dzięki temu płatki wymagają jedynie krótkiego czasu przygotowania i nie tracą przy tym swoich wartości odżywczych. Jest to produkt wysoko ceniony w dietetyce ze względu na niską zawartość tłuszczu i bogaty zestaw wartościowych składników odżywczych. Produkt może zawierać gluten. Płatki ryżowe sprawiają, że czujesz się lekko i pełen energii przez cały dzień. Są doskonałym składnikiem zup mlecznych i deserów. Świetnie nadają się dla małych dzieci, osób starszych, alergików i inne schorzenia przewodu pokarmowego.

Co nam trzeba?

150g płatków ryżowych Kupiec

Napój mleczny  roślinny: kokosowy lub owsiany w ilości by przykryć płatki w garnuszku powyżej 1cm ich objętości.
Wiórki kokosowe 10 łyżek
3 łyżki miodu
polewa czekoladowa: tabliczka mlecznej czekolady, łyżeczka masła, łyżeczka oleju kokosowego (jak nie ma to dajmy więcej masła)

Robimy!

Płatki ryżowe rozgotowujemy w mleku roślinnym
(ok 10 min, nie przypalcie, mieszajcie)
dodajemy miód i wiórka kokosowe.

Wszystko razem gotujemy jeszcze z 5 min.
Ma być gęste i papkowate
Przekładamy do miseczek
Na wierzch wylewamy polewę czekoladową:
czekoladę rozpuszczamy z łyżeczką masła i łyżeczką oleju kokosowego. Robimy to w kąpieli wodnej lub w małej miseczce w mikrofali.
Posypujemy jeszcze odrobiną wiórek

Deser odstawiamy do lodówki i schładzamy.
Smacznego!

 

 

 

 

0Shares

4 odpowiedzi na “Kokosowe rozkosze”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×