Kokosowe rozkosze to pyszne połączenie, które z każdą łyżką dostarcza dla podniebienia samych pozytywnych wibracji.
Dzięki wykorzystaniu płatków ryżowych mamy pyszny lekki deser.
Płatki ryżowe to produkt otrzymany z ziaren ryżu poddanych działaniu pary wodnej, a następnie prasowaniu. Dzięki temu płatki wymagają jedynie krótkiego czasu przygotowania i nie tracą przy tym swoich wartości odżywczych. Jest to produkt wysoko ceniony w dietetyce ze względu na niską zawartość tłuszczu i bogaty zestaw wartościowych składników odżywczych. Produkt może zawierać gluten. Płatki ryżowe sprawiają, że czujesz się lekko i pełen energii przez cały dzień. Są doskonałym składnikiem zup mlecznych i deserów. Świetnie nadają się dla małych dzieci, osób starszych, alergików i inne schorzenia przewodu pokarmowego.
Co nam trzeba?
150g płatków ryżowych Kupiec
Napój mleczny roślinny: kokosowy lub owsiany w ilości by przykryć płatki w garnuszku powyżej 1cm ich objętości.
Wiórki kokosowe 10 łyżek
3 łyżki miodu
polewa czekoladowa: tabliczka mlecznej czekolady, łyżeczka masła, łyżeczka oleju kokosowego (jak nie ma to dajmy więcej masła)
Robimy!
Płatki ryżowe rozgotowujemy w mleku roślinnym
(ok 10 min, nie przypalcie, mieszajcie)
dodajemy miód i wiórka kokosowe.
Wszystko razem gotujemy jeszcze z 5 min.
Ma być gęste i papkowate
Przekładamy do miseczek
Na wierzch wylewamy polewę czekoladową:
czekoladę rozpuszczamy z łyżeczką masła i łyżeczką oleju kokosowego. Robimy to w kąpieli wodnej lub w małej miseczce w mikrofali.
Posypujemy jeszcze odrobiną wiórek
Deser odstawiamy do lodówki i schładzamy.
Smacznego!
Wygląda bardzo apetycznie! 🙂
Zapraszam na moje social media:
http://www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
http://www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
http://www.instagram.com/truskawkowa_fiesta
Pozdrawiam
Pozdrawiam!
Smaczny i zdrowy kokosowy deserek 😉
Dziękuję!