Domowy wrap z kurczakiem

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Domowy wrap to szybka propozycja na przekąskę.
Można zajadać całego, a można pokroić na mniejsze kawałki i dekoracyjnie podać. Jedni jedzą z ketchupem, inni z majonezem, sosem czosnkowym.

Dowolność jest tu wręcz wskazana.
Polecam więc

Co nam trzeba?
Na 4 osoby
4 krążki tortilli
400g piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę
przyprawa typu gyros: 2 łyżki
po 1/3 łyżeczki soli i pieprzu
1 papryka zielona
2 pomidory
2 cebule
2 łyżki śmietany 12%
Ser tarkowany typu mozzarella lub inny tłusty np. morski – 200g

Dodatkowo:
rukola, ketchup, majonez, sos typu remulada lub inne
Olej – 2 łyżki

Robimy!
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy naszą pierś z kurczaka i pokrojoną
w wiórka cebulę. Przesmażamy mięso z cebulką na złoto i dosypujemy przyprawę gyros sól i pieprz. Mieszamy dokładnie.
Dorzucamy pokrojoną w małe kawałeczki paprykę i pomidory.
Przesmażamy jeszcze z 2 minuty i dodajemy śmietanę.

Krążki tortilli podgrzewamy minutkę z każdej strony- ja używam patelni grillowej. Można na innej lub w piekarniku.
Na krążek nakładamy na całości ketchup, trochę rukoli, żółty ser  i porcję naszego farszu mięsno-warzywnego. Ciasto zwijamy.
Zwinięty rulon chwilkę podgrzewamy na patelni z każdej strony – do minutki- tak by były lekko chrupiące
Podajemy z dowolnym/ulubionym sosem.

Smacznego!

0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×