Brukselka.
Jedni kochają, a inni mówią: A fe!!!
Ja należę do tych pierwszych.
Mogę Wam pomóc przekonać się do niej.
Wystarczy, że przygotujecie ją tak jak ja!
Zaskakujące połączenie daje efekt wow!
Polecam
Co nam trzeba?
500 g brukselki
woda do gotowanie-ok 2 litry +pół łyżeczki soli i łyżka soku z cytryny
dodatkowo:
ok 150g wędzonego boczku najlepiej w plastrach
łyżeczka oleju rzepakowego
przyprawy: po 1/3 łyżeczki: pieprz ziołowy, ostra papryka, czerwona papryka
Przyprawa Vegeta Natur z czosnkiem pół łyżeczki
Robimy!
Brukselkę gotujemy we wrzątku z solą i sokiem cytryny- około 10 minut
Boczek tniemy na cienką kostkę.
Podsmażamy na łyżeczce oleju, aż będzie się rumienił.
Dorzucamy odsączoną brukselkę i mieszamy całość.
Dodajemy przyprawy, mieszamy całość, aż będzie się lekko rumienić.
Smacznego.
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura