Czosnkowa brukselka z boczkiem

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Brukselka.
Jedni kochają, a inni mówią: A fe!!!
Ja należę do tych pierwszych.
Mogę Wam pomóc przekonać się do niej.
Wystarczy, że przygotujecie ją tak jak ja!
Zaskakujące połączenie daje efekt wow!
Polecam

Co nam trzeba?
500 g brukselki
woda do gotowanie-ok 2 litry +pół łyżeczki soli i łyżka soku z cytryny
dodatkowo:
ok 150g wędzonego boczku najlepiej w plastrach
łyżeczka oleju rzepakowego
przyprawy: po 1/3 łyżeczki: pieprz ziołowy, ostra papryka, czerwona papryka
Przyprawa Vegeta Natur z czosnkiem pół łyżeczki

Robimy!
Brukselkę gotujemy we wrzątku z solą i sokiem cytryny- około 10 minut
Boczek tniemy na cienką kostkę.
Podsmażamy na łyżeczce oleju, aż będzie się rumienił.
Dorzucamy odsączoną  brukselkę i mieszamy całość.
Dodajemy przyprawy, mieszamy całość, aż będzie się lekko rumienić.
Smacznego.


Vegeta Natur - Inspirowane Naturą

#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

7Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×