

Co nam trzeba?
woreczek kaszy kuskus czyli 100g – ja polecam KUPIEC
mała pomarańczowa i żółta słodka papryka
100g sera feta
100g sera żółtego
100g szynki dowolnej
mały zielony ogórek
2 cienkie kabanosy
dodatkowo dodałam kilka liści czosnku niedźwiedziego
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
1 łyżka oliwy
sól, pieprz czarny, słodka papryka, ostra papryka- po 1/3 łyżeczki.

Robimy!
Kuskus zalewamy wrzątkiem, by nam zmiękł.
Tniemy na małe kawałeczki: kabanosa, szynkę, fetę, żółty ser, paprykę i ogórka
Wrzucamy do miski, mieszamy z kawałeczkami mięs, serów i warzyw. Dorzucamy posiekane liście czosnku (dałam bo są akurat i jest sezon na nie)
Przyprawiamy i dodajemy majonez z oliwą i jogurtem.
Mieszamy całość i już!
Jak podać?
Można zajadać samą, z chlebkiem, grzanką, a można podać na mini omlecikach!
W tym celu mieszamy 2 jajka z 4 łyżkami jogurtu i 3 łyżkami mąki (ja dałam znów posiekany czosnek niedźwiedzi i odrobinę szynki)
Omleciki smażymy na złoto.

Nakładamy sałatkę i smacznego!

