Talerz dobroci to moje kompozycje na pyszną kolację.
Ma być pysznie i kolorowo.
Polecam do wypróbowania.
Oto trzecia propozycja na duży talerz – średnica 25cm:
Co nam trzeba?
Mix rukoli i roszponki- 200g
1 ser camembert
1 ser mozzarella
100g pieczonego mięsa- u mnie karkówka
1 mała cebula
kawałek gotowanego brokuła – około 10 różyczek
10-15 pomidorków koktajlowych
– oliwa z oliwek
sok z cytryny- 2 łyżeczki
pestki dyni uprażone- 3 łyżki
pestki słonecznika uprażone- 2 łyżki
sos balsamico
Robimy!
Mix sałat lekko skrapiamy oliwą, mieszamy z cebulą pokrojoną w wiórka i układamy na talerzu.
Na sałatę układamy pokrojone mięso w plasterki, ser camembert i mozzarella
(ja tnę w paseczki i te paseczki na pół)
Pomiędzy to wszystko kładę różyczki ugotowanego brokuła i połówki pomidorków koktajlowych.
Całość skrapiamy 2 łyżkami oliwy wymieszanej z sokiem cytryny.
Posypujemy uprażonymi pestkami i polewamy sosem balsamicznym.
Pyszne z grzanką czosnkową.
Smacznego!
Właśnie się inspiruje przepisami. Jutro mam mieć gości i nie mam pojęcia, co zrobić… smacznego i zaskakującego 🙂