Pyszna szynka.
Soczysta i pachnąca.
Przygotowana według przepisu na opakowaniu Kamis-szynka domowa z jałowcem.
Co nam trzeba?
Kawał szynki (u mnie było 1,2 kg)
Przyprawa Kamis
olej
Jak zrobić?
Krok po kroku na opakowaniu jest przepis.
W skrócie:
Szynkę nacieramy olejem,przyprawą, wciskamy kuleczki jałowca, odstawiamy na noc do lodówki, potem pieczemy 90 minut.
Każdemu się uda.
Ja do pieczenia obłożyłam sobie marchewką i cebulką, które pięknie udusiły się w sosie z szynki 🙂
Polecam!!!
Idealna na Wielkanocny czas!
Szynka z jałowcem brzmi zachęcająco:) a od siebie polecam pieczonego indyka, znakomity i na kanapki i jako mięsiwo na obiad. http://kopalniasmaku.pl/przepisy/108-100092-pieczony_indyk.html
Super, ja polecam Ci roladę schabową z pieczarkami i mięsem mielonym – pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno, pozdrawiam
http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2013/04/rolada-schabowa-z-pieczarkami-i-miesem.html
wygląda bardzo apetycznie:) zobacz też mój karczek na chleb
http://dobrakuchniamamy.blogspot.com/2014/03/pieczen-z-karczku.html
Karkówkę uwielbiam! Zerknę!
Schab i pieczarki musi być pyszny!
Indyk jest świetny, często jem. Zajrzę!
musze wypróbować, wygląda kusząco, zobacz też moją recepturę na szynkę pieczoną
Bardzo fajny przepis!
świetnie wygląda:) zobacz też mój pyszny sposób na schab pieczony na chleb
O rany ile możliwości pysznych 🙂
Aż ślinka leci na sam widok.
Polecam też taką
http://inews.com.pl/WordPress3/szynka-w-ciescie-chlebowym
Ajjj brzmi fantastycznie!
uwielbiam takie rzeczy 🙂 zobacz mój przepis na karczek pieczony na chleb
http://dobrakuchniamamy.blogspot.com/2014/03/pieczen-z-karczku.html
Bardzo fajnie, że jeszcze ktoś lubi domowe wędliny! Ja polecam też przepis na karkówkę od rzeźnika 🙂
http://przepisytv.blogspot.com/2013/04/karkowka-w-musztardzie-na-zimno.html?q=kark%C3%B3wka
Ooooo brzmi ciekawie, od rzeźnika? 😀
Bardzo ciekawe! Wiele razy zbierałam się do zrobienia takiej szynki, bo jako mięsożerca z przypadku, jeśli już muszę zjeść mięso to zdecydowanie wolę takie, które jest dość mocno zamaskowane innymi aromatami. Może na święta wypróbuję? A do siebie zapraszam na różne bezmięsne pyszności, ale nie tylko 🙂 http://japiernicze-biegam-i-jem.blog.pl/
Dziękuję i zajrzę obowiązkowo!
umm szyneczka wygląd rewelacyjnie na sam widok slinka cieknie 🙂
– – –
http://www.alestrona.net/930/przepis_na_tajski_kurczak_z_grilla.html
Wyszła przepysznie! Pierwszy raz robiłam i nie ostatni!!
Apetyczna ta szyneczka nie ma co, ja piekę karkówkę trochę innym sposobem, idealna na ciepło i na zimno. Pozdrawiam http://to-tylko-blog.blog.pl/2014/01/09/karkowka-na-soli-z-francuska-musztarda/
Wszystko co domowe jest najlepsze sery też http://winoiser.com/blog-wino-i-ser/
oooo sery chętnie zerknę 😀