Piernikowe serce przekładane

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Zdjęcie:

Te serducho podbiło totalnie serducho mojego męża!
A wyszło ogromniaste! Jedzone było kilka dni 😀
Wspaniały smak piernika przełożony przepyszną masą, a to wszystko w kształcie pięknego serca!
Cudowna, wspaniała forma sylikonowa, którą pokochałam!
Tu jest podobna Bazylia.pl

 

Zdjęcie:


Co nam trzeba?
opakowanie piernika kętrzyńskiego
piękna forma sylikonowa serce
do przełożenia:
słoiczek dżemu z czarnej porzeczki-ja mam swojej roboty
400ml kremówki 36% +2 łyżki  cukru pudru
orzechy laskowe-100-150g
do nasączenia: 100ml owocowej herbatki lub wody z sokiem malinowym

Robimy!
Piernik pieczemy według przepisu na opakowaniu.

Zdjęcie: Zdjęcie: Zdjęcie:

Studzimy.  rozcinamy na dwie połowy. Ja używam do tego celu noża z ząbkami-jak do chleba.

Zdjęcie:

Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno.
Odkładamy 3 łyżki.
Nasączamy nasz spód, wykładamy masę śmietanową, rozprowadzamy na całości.
Na to kładziemy 2 łyżki dżemu i rozprowadzamy po masie śmietanowej. Posypujemy orzechami laskowymi.
Przykładamy górą, którą zdobimy odłożonymi 3 łyżkami masy.
Nasączamy lekko sokiem z naszego dżemu i zdobimy orzechami laskowymi.

Zdjęcie: Zdjęcie:

 

Zdjęcie: Zdjęcie: Zdjęcie:

Ps. Wiadomo, można upiec własne ciasto. Ale z wszystkich kupnych piernik kętrzyński ma przyzwoity skład, jest smaczny.
Czasami, gdy się nam spieszy, jest szybką alternatywą.

Zdjęcie: Zdjęcie:

 

 

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

2 odpowiedzi na “Piernikowe serce przekładane”

Skomentuj ~Programista w kuchni Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×