Nowa odsłona muffinek z cukinii.
Tym razem w mega cudnych spodenkach i w wersji bardziej fit
Zobaczcie koniecznie nasz post o WYSTAJĄCYCH BOCZKACH
Co nam trzeba?
2 jajka
150g drobnego cukru- najlepiej trzcinowego
100ml oleju słonecznikowego
150g maki pszennej
100 g mąki żytniej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
szczypta soli
200g startej cukinii- tartej na drobniutkich oczkach
Robimy!
Jajka roztrzepujemy i mieszamy z cukrem, olejem na jednolitą masę.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sodę, cynamon i sól.
Mieszamy z masą jajeczną .
I na koniec delikatnie już mieszając dodajemy cukinię.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
Ciastem napełniamy papilotki do muffinek i pieczemy około 20-25 minut.