Muffinki z cukinią na mące żytniej

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Nowa odsłona muffinek z cukinii.
Tym razem w mega cudnych spodenkach i w wersji bardziej fit
Zobaczcie koniecznie nasz post o WYSTAJĄCYCH BOCZKACH

Co nam trzeba?

2 jajka

150g drobnego cukru- najlepiej trzcinowego

100ml oleju słonecznikowego

150g maki pszennej

100 g mąki żytniej

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1/2 łyżeczki mielonego cynamonu

szczypta soli

200g startej cukinii- tartej na drobniutkich oczkach

Robimy!

Jajka roztrzepujemy i mieszamy z cukrem, olejem na jednolitą masę.

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sodę, cynamon i sól.

Mieszamy z masą jajeczną .

I na koniec delikatnie już mieszając dodajemy cukinię.

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni

Ciastem napełniamy papilotki do muffinek i pieczemy około 20-25 minut.

 

1Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×