Krążki orzechowe

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Przepis z cyklu: szybko, prosto i pysznie
U mnie powstały krążki. Można zrobić kółeczka, rogaliczki, kwadraty. dowolnie!
Kruche, pachnące, ahhh. Po prostu MNIAM

 Co nam trzeba?
100 g mąki pszennej
50g mąki krupczatki (Młynomag)
100 g masła- w temperaturze pokojowej
30 g cukru pudru
50 g zmielonych już orzechów włoskich
cukier puder do posypania

Robimy!
Wszystkie składniki zagniatamy na jednolitą masę, schładzamy w lodówce około 15 minut.
Odrywamy kawałek ciasta, robimy wałeczek i zlepiamy końce.
Układamy na blaszce wyściełanej papierem do pieczenia
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy około 12 minut na lekko złociutko. Nie spalcie!
Posypujemy cukrem pudrem i jemy!
🙂
Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email
8Shares

4 odpowiedzi na “Krążki orzechowe”

Skomentuj latosiowy-dom Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×