Deser pełen słońca

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Uwielbiam komponować deserki.
Często wystarczy kilka składników.


Moja propozycja na dziś.
Opcja dla dzieci i dla dorosłych

Co nam trzeba?
Na 4 pucharki
20 biszkoptów
200ml śmietany 36% plus łyżka cukru pudru
200ml jogurtu naturalnego
100g białej czekolady
Sezonowe owoce
płatki migdałowe 4 łyżki
rodzynki
dla dzieci kolorowa posypka, polewa czekoladowa

Robimy!
Na dno pucharków kruszymy po 5 biszkoptów
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lekko studzimy i dodajemy do jogurtu naturalnego. Jogurt z czekoladą mieszamy ze śmietaną.
Wykładamy na biszkopty. Zdobimy sezonowymi owocami, posypujemy płatkami migdałowymi, dodajemy rodzynki lub kolorowe posypki, dodajemy polewę i odstawiamy do lodówki aby się całość schodziła- na minimum godzinkę.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email
2Shares

2 odpowiedzi na “Deser pełen słońca”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×