Uwielbiam komponować deserki.
Często wystarczy kilka składników.
Moja propozycja na dziś.
Opcja dla dzieci i dla dorosłych
Co nam trzeba?
Na 4 pucharki
20 biszkoptów
200ml śmietany 36% plus łyżka cukru pudru
200ml jogurtu naturalnego
100g białej czekolady
Sezonowe owoce
płatki migdałowe 4 łyżki
rodzynki
dla dzieci kolorowa posypka, polewa czekoladowa
Robimy!
Na dno pucharków kruszymy po 5 biszkoptów
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lekko studzimy i dodajemy do jogurtu naturalnego. Jogurt z czekoladą mieszamy ze śmietaną.
Wykładamy na biszkopty. Zdobimy sezonowymi owocami, posypujemy płatkami migdałowymi, dodajemy rodzynki lub kolorowe posypki, dodajemy polewę i odstawiamy do lodówki aby się całość schodziła- na minimum godzinkę.
Smacznego!
Wygląda pięknie. Jest kaloryczny, ale pewnie warto się na taki skusić.
Troszeczkę jest, ale aż tak bardzo 😀