Wok Ballarini CORTINA BLACK-mój test

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Na Wakacyjnym Spotkaniu Blogerek w Giżycku  miałam zaszczyt otrzymać w prezencie fantastyczną patelnię.
Wróciwszy do domu od razu postanowiłam ja wypróbować i tak powstało pyszne jedzonko.
Opowiedzmy jednak o tej patelni: firma Ballarini http://ballarini.pl/   https://www.facebook.com/ballarinipolska?fref=ts

Produkty Ballarini to design, jakość i produkcja Made in Italy
– Wszystkie produkty wykonane przy użyciu najnowszych technologii, mających zapewnić maksymalna jakość i trwałość użytkowania.
– Precyzyjne metody wykonania i nadzoru technologicznego gwarantują ze nasze wyroby są pozbawione wszelkich wad produkcyjnych i materiałowych.
– Powierzchnie non-stick wykonane z materiałów z najwyższej jakości pozwalając je użytkować przez wiele lat bez uszczerbku dla jakości smażenia lub gotowania.
– Patelnie Ballarini pozwalają na beztłuszczowe smażenie i duszenie potraw.
– Powierzchnie non-stick nie zawierają w swoim składzie PFOA.
– Produkty pozbawione są również domieszek niklu oraz metali ciężkich – idealne dla osób wrażliwych i alergików.
– Produkty Ballarini dostosowane są do mycia w zmywarkach przy zastosowaniu niskich temperatur – odpowiedni program w zmywarce.
– Produkty Ballarini, to naczynia wyprodukowane w fabryce posługującej się certyfikatami UNI EN ISO14001, gwarantującymi najwyższy poziom standardów produkcyjnych.

Moja patelnia:
ZdjęcieZdjęcieZdjęcieZdjęcie
http://ballarini.pl/wok-cortina-black
Cena 179,00 zł brutto

Powłoka woka Cortina Blackstone ma wyjątkowe właściwości nieprzywierające. Można przygotowywać na niej potrawy bez ryzyka przypalenia czy przywierania, nawet, jeśli do smażenia nie dodajemy tłuszczu. Charakteryzuje się również wysoką odpornością na zarysowania i inne uszkodzenia mechaniczne.

Dodatkową cechą woka Cortina Blackstone jest jego funkcjonalność. Znakomicie nadaje się do przygotowania dań azjatyckich, ale też do duszenia mięs, gulaszów czy innych potraw. Zarazem powłoka non – stick umożliwia beztłuszczowe smażenie bez ryzyka przywierania dań. Warto zaopatrzyć się w odpowiednio dobraną do rozmiaru woka pokrywkę – np. pokrywę ze szkła hartowanego z regulacją pary. Idealna jest również pokrywa Volcano, której kształt znakomicie zatrzymuje ciepło w naczyniu, jednocześnie umożliwiając mieszanie potrawy.
Wok Cortina Blackstone wykonany jest z kutego, wielowarstwowego aluminium. Wysoka jakość materiału zapewnia szybkie i równomierne nagrzewanie się oraz doskonałą dystrybucję ciepła. Wzmocnione

Powłoka woka Cortina Blackstone charakteryzuje się zwiększoną wytrzymałością  i odpornością na zarysowania.

Cechy powłoki Keravis:

  • Łatwość czyszczenia i konserwacji  powierzchni
  • Wysoki stopień nieprzywierania potraw
  • Odporność na uszkodzenia i zarysowania
  • Możliwość smażenia bez dodatku tłuszczu – ważne dla osób dbających o zdrowe odżywianie
  • Możliwość mycia w zmywarkach
  • Bezpieczeństwo dla zdrowia i środowiska –  nie zawiera związków niklu, metali ciężkich oraz PFOA

    Podsumowując: Patelnia sprawdziła się świetnie, jestem nią urzeczona.  Na stałe zagości w mojej kuchni. Cena jest dość wysoka, ale za możliwość smażenia bez tłuszczu i na tak wysokiej jakości trzeba zapłacić. POLECAM!

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *