Urodzinowy KONKURS! Latosiowy-dom i Oliwny Raj zapraszają!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×


3 lata minęły…
Kiedy? Nigdy nie sądziłam, że tak mnie to wciągnie, że da mi tyle radości, tyle uśmiechu!
I tak minął jeden rok, 2 lata, 3,  a wy wciąż jesteście ze mną.
Raz jest Was więcej, raz mniej, ale jesteście i przybywa was nawet 🙂
Jesteście ze mną w moich zmaganiach chorobowych. Wspieracie mnie w mojej walce, co dodaje mi dodatkowych sił!
W związku z tym jak zawsze chce Wam podziękować!
Za każde słowo-miłe czy nagany, krytyka też jest potrzebna. Oczywiście taka w ramach rozsądku.
Mam nadzieję, że ten Konkurs wam się spodoba.
Jest prosty, przyjemny i na 3 lata bloga są 3 nagrody!

I NAGRODA GŁÓWNA TO:

ZESTAW 2 OLIW jakość Premium Extra Virgin od FIRMY OLIWNY RAJ wartości 68 zł.
Strona wcześniej nazywała się: O-live hiszpańska oliwa, niedawno zmieniono nazwę  na Oliwny Raj
1.

Casitas- – oliwa stworzona z myślą o najważniejszych osobach na świecie – o dzieciach. Jej łagodny smak, lekki owocowy aromat oraz baśniowe opakowanie z księżniczką i rycerzem powodują, że najmłodsi bardzo chętnie sięgają po nią skrapiając oliwą swoje ulubione dania. Jest pyszna, łagodna a równocześnie pełna polifenoli, witamin i kwasów omega 9 tak potrzebnych do rozwoju Małego Człowieka. Więcej macie TUTAJ

——————————————————-
2.

Arbequina- to królowa oliwek z Katalonii – Oliwy z tej odmiany są łagodne (na tyle na ile łagodna może być dobrej jakości oliwa) i pachnące, przez co bardzo uniwersalne. W Polsce cieszą się ogromną popularnością, bo zapach urzeka, a łagodność  zachęca – zwłaszcza nas ludzi północy nieprzyzwyczajonych do bardzo pikantnych smaków oliwy. Uwaga jednak – słowo łagodna jest tutaj względne. Owoce oliwki są cierpkie i gorzkawe, zatem  dobra oliwa nie może być zupełnie łagodna- jak  na przykład olej słonecznikowy. Więcej macie TUTAJ
II nagroda od Latosiowy-dom -wartości 40zł
Wspaniała Książka Omeny Mensah „Twoje 3i” Intuicja, inteligencja i indywidualność
plus smycz metalowa- łańcuszek
III nagroda zestaw pocieszenia- 3 książeczki  z przepisami.


ZADANIE KONKURSOWE!

SĄ DWA, możesz wziąć udział w obydwu lub w jednym.
Dowolna ilość zgłoszeń!
1. ABY GRAĆ O NAGRODĘ GŁÓWNĄ:
ZAPROPONUJ DANIE Z UŻYCIEM DOWOLNEJ OLIWY ZE STRONY OLIWNY RAJ
Oliwa MUSI  być wymieniony z nazwy w opisie Waszej potrawy. Konkretna oliwa.
2. NAGRODA II i III :
ZOSTANĄ PRZYZNANE DLA OSÓB, KTORE PRZYGOTUJĄ COŚ ZE STRONY LATOSIOWY-DOM
Podaj w nazwie co zostało przygotowanie-oryginalną nazwę ze strony, zrób zdjęcie.
Aby uniknąć wstawiania starych zdjęć poproszę o karteczkę przy potrawie z napisem: LATOSIOWY-DOM

 

DALSZE SZCZEGÓŁY:

1. Konkurs trwa od 14 LISTOPADA do 30 listopada do godz. 24.00
2. Wyłonienie zwycięzców nastąpi  w ciągu 7 dni od zakończenia konkursu.
3. Wysyłka tylko na terenie Polski
4. Wasze propozycje zamieszczajcie TUTAJ pod postem na blogu!
5.  Wszelkie zdjęcia -podpisane czego i kogo dotyczą  ślijcie na adres latosiowy-dom@wp.pl  będę zamieszczać w albumie na facebooku.
6. Oceniać będę Ja i przedstawiciel firmy Oliwny Raj.
Liczy się pomysł, zaskoczcie nas!

DODATKOWO:
7. Polubcie nasze strony na facebooku:
Latosiowy-dom
Oliwny Raj
I udostępnijcie informację o konkursie-plakat.

Jeśli macie pytania to piszcie proszę, może coś przeoczyłam. Zapraszam do udziału!!!

 

*************************************
WYNIKI
****************************

Kochani!
Dziękuję Wam za zgłoszenia!
Każda Wasza propozycja z oliwami brzmi pysznie!
Jednakże zwycięzca może być tylko jeden!

Zestaw Oliw wygrywa Ania Rutkiewicz!

Za niebanalne połączenie warzyw i owoców w pyszną zupę z dodatkiem oliwy Castitas!
„Jak oliwa hiszpańska to i gazpacho hiszpańskie wjeżdża na stół.
Wersja która dzieci lubią, bo z dodatkiem słodkiego arbuza.
Pomidory (2 duże malinowe) sparzamy, obieramy, kroimy.
Do tego dodajemy pokrojonego w kostkę, pozbawionego pestek arbuza (+/- tyle co pomidorów).
Garść obranych migdałów, ząbek czosnku, szalotkę. 2lyzeczki octu jabłkowego.
Zaczynamy rozdrabniac blenderem i dodajemy oliwę CASITAS (pomału stopniujac dodawanie do momentu aż nasze gazpacho uzyska gladka, kremowa konsystencję). dodajemy do smaku sol i pieprz.
Wstawiamy do lodówki – najlepiej na noc (lub co najmniej godzinę). Obowiązkowo w ceramicznym naczyniu.”

Nagroda nr II trafia do Marty Woźniak! Za pyszne chlebki!
Nagroda nr III trafia do Pani Bogumiły Łazarczyk za faszerowaną cukinię ze szpinakiem

Wszystkim serdecznie gratuluję i z serducha dziękuję za udział!
Obecnie trwa kolejny konkurs, zapraszam!

Osoby, które zwyciężyły proszę o kontakt z danymi osobowymi do wysyłki!

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

13 odpowiedzi do “Urodzinowy KONKURS! Latosiowy-dom i Oliwny Raj zapraszają!”

  1. Moja propozycja to sałatka z buraków:
    5 średnich buraków (ugotowanych)
    opakowanie sera feta
    garść orzechów włoskich
    łyżka octu balsamicznego
    mała łyżka muszatrdy Dijon
    3 łyżki Picual – Oliwa extra virgen Casas de Hualdo
    dwie garści śiweżej rukoli

    Buraki gotujemy i kroimy w plastry, układamy schludnie na liściach rukoli, ser feta kruszymy na buraki. Orzechy lekko prażymy na suchej patelini. Całość skrapiamy sosem uzyskanym z połączneia Picual – Oliwa extra virgen Casas de Hualdo, octu balsamicznego i musztardy. Zajadamy. Pyszna jako sałatka i jako dodatek do potraw, a przy okazji bogate żródło kawasów omega 3 i żelaza.
    PS Wszystkiego co najlepsze oby blog trwał przynajmniej dopuki ja gotuję 😉

  2. Istnieje wiele sposobów na podawanie kurczaka. Jedną z takich propozycji jest pieczony filet z kurczaka z pomidorem, bazylią i mozzarellą, podawana ze śmietaną i oliwą Arbequina – Oliwa extra virgen Casas de Hualdo firmy Oliwny Raj. Przepis otrzymałam od koleżanki Marty, takiego kurczaka bardzo łatwo przyrządzić, a efekt będzie naprawdę niesamowity.

    Składniki:
    2 duże filety z kurczaka
    2 pomidory
    1 opakowanie sera mozzarella
    ok. 12 świeżych liści bazylii
    1 mały kubeczek śmietany 30%
    2 łyżki oliwy Arbequina – Oliwa extra virgen Casas de Hualdo firmy Oliwny Raj
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu naczynie żaroodporne

    Sposób przygotowania:
    Umyj pomidory i pokrój je w plastry, a każdy plaster przekrój na pół. Umyj liście bazylii oraz piersi z kurczaka. Pokrój mozzarellę na małe plasterki,
    W każdej piersi z kurczaka, powycinaj ok. 5-6 kieszonek,
    Do każdej kieszonki nałóż plasterek pomidora, plasterek mozzarelli oraz liść bazylii,
    Przełóż nafaszerowane piersi z kurczaka do naczynia żaroodpornego, przypraw solą i pieprzem, następnie zalej je śmietaną, a wierzch polej oliwą Arbequina – Oliwa extra virgen Casas de Huald firmy Oliwny Raj,
    Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 30 minut.
    Smacznego 🙂

  3. Może i zwykła sałatka ale moim zdaniem co najłatwiejsze to najsmaczniejsze.
    Opakowanie mix sałat
    8 czarnych oliwek
    5 pomidorkow koktajlowych
    Garść grzanek ( u mnie czosnkowe)
    1/2 opakowania Mozarelli
    Oliwa Casitas

    Do miseczki wrzucić trochę sałat ,dodać pokrojone pomidorki i oliwki ,porwać mozarelle, posypać grzankami i polać oliwą do smaku. Smacznego

  4. Oliwa dziecięca do jedzenia zachęca. Warzywa na talerzu królują i świeżością ujmują. Dodajemy do miseczki świeżej zielonej sałateczki. Do tego kroimy pomidorki koktailowe, dodajemy cebulkę,kukurydze i to jeszcze nie gotowe. Piękny kolor paluszki surimi mają i smakiem zachwycają. Papryka czerwona też się nada i ugotowana kasza jaglana smaku nada. Jeszcze tylko groszek zielony i mix witamin prawie wykończony. Gdy całość oliwą Casitas polejemy serce naszych dzieci zdobędziemy. Bo bajkę im opowiedzieć o księżniczce i rycerzu trzeba co jedzą zdrowo i zyją ile trzeba. Smacznie zdrowo bajkowo i kolorowo.

  5. Moja propozycja to sałatka ba każda okazję
    Składniki :
    Pomidor,ogórek,mix salat,oliwki,suszone pomidory, papryka czerwona,ser feta,oliwa Reserved de Familia,łyżeczka musztardy,łyżeczka miodu, sól pieprz do smaku kilka kropel cytryny.
    Do miski wkładamy wszystkie warzywa pokrojone i oczywiście umyte. Sos w oddzielnej miseczce mieszamy musztarda oliwę kilka kropel sok z cytryny miód przyprawy. Polewamy sosem przed podaniem. Możemy podawać z tostami smacznego

  6. Moja propozycja konkursowa to aromatyczna karkówka szpikowana czosnkiem 🙂

    Składniki:
    1. 1,5kg karkówki wieprzowej bez kości
    2. 4 łyżki oliwy ARBEQUINA Premium Extra Virgin firmy ‚Oliwny Raj’
    3. Główka czosnku
    4. Łyżeczka soli
    5. Łyżeczka pieprzu
    6. Łyżeczka cukru
    7. Łyżeczka słodkiej papryki
    8. Łyżeczka ostrej papryki
    9. Łyżeczka oregano
    10. Łyżeczka tymianku
    11. Łyżeczka majeranku
    12. Łyżeczka rozmarynu
    13. 4 liście laurowe
    14. 4 ziarenka ziela angielskiego
    15. Średnia cebula

    Przygotowanie:
    1. Mięso myjemy i osuszamy.
    2. Czosnek obieramy.
    3. W mięsie z obu stron robimy kieszonki, do których wkładamy ząbki czosnku.
    4. Wszystkie przyprawy mieszamy w miseczce wraz z oliwą ARBEQUINA.
    5. Karkówkę nacieramy z każdej strony oliwą wymieszaną z przyprawami, wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
    6. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
    7. Do naczynia żaroodpornego z mięsem wkładamy cebulę, liść laurowy i ziele angielskie.
    8. Tak przygotowane mięso wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy pod przykryciem około 1,5 godziny.

    Smacznego! 🙂

  7. Moje ukochane tagiatelle: 500 gr makaronu tagiatelle, 100 ml oliwy Arbequina – Oliwa extra virgen Casas de Hualdo, krewetki (wedle gustu – ja lubie „na bogato”), 4 zabki czosnku, 1 papryczka chili, starty parmezan. Makaron gotujemy al dente, w tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwe, wrzucamy czosnek, chili oraz krewetki, smazymy okolo 5 minut, ugotowany makaron przelewamy na sito na chwile (nie przelewamy zimna woda!) i dodajemy na patelnie z nasza oliwa i krewetkami, chwile podsmazamy i zjadamy z dodatkiem parmezanu:) mozna posypac natka. Smacznego!

  8. A ja mam dwie propozycje.
    Pierwsza sos „vinegret” do zielonej surówki
    musztarda sarepska 2 łyżeczki
    oliwa Arbequina – tak około 8 łyżek
    ocet jabłkowy najlepiej własne roboty jest wtedy bardzo aromatyczny
    sos sojowy Shoyu Mitoku dla mnie najlepszy
    świeży koper
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka miodu rzepakowego kremowego
    wszystkie składniki mieszamy i sosik gotowy.
    teraz bierzemy mix sałat, ogórek, papryka szpiczasta, oliwki zielone, pomidor malinowy, seler naciowy, podprażamy pestki dyni i słonecznika. Co trzeba pokroić to kroimy, zalewamy sosem mieszamy i zajadamy.

    druga propozycja to pieczone ziemniaki które bez mięsa smakują jak z mięsem:
    Ziemniaki ok 8szt
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    chili
    pieprz cayen
    czosnek – 8 ząbków
    cebula – 2-3 szt
    oliwa Casitas – ok 7-8 łyżek
    ziemniaki czosnek i cebulę obieramy. Ziemniaki kroimy na małe kawałki ( szybciej się upieką) cebulę kroimy w ćwiartki. Wszystkie składniki wrzucamy do brytfanny doprawiamy do smaku zalewamy oliwą i mieszamy. Pieczemy pod przykryciem ok 45 min w 180 st. Do tego pomidory z jogurtem i jest pychaaa obiad.

  9. Sałatka z kurczakiem i grzankami

    Pyszna, pożywna sałatka z dressingiem na bazie oliwy.

    Składniki na 1 porcję:
    5 liści sałaty lodowej
    200 g piersi z indyka lub kurczaka
    1/2 awokado
    1 łyżka pestek dyni
    kilka pomidorków koktajlowych
    1-2 kromki pełnoziarnistego chleba na grzanki
    1 łyżka przyprawy shaorma

    dressing:

    2,5 łyżki oliwy Reserva de Familia extra virgin Casas de Hualdo (Oliwny Raj)
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka octu jabłkowego
    pieprz kolorowy, sól morska

    Przygotowanie:

    Sałatę umyć i pomidorki umyć i podzielić na mniejsze części.

    Mięso pokroić, posypać przyprawą shaorma i podsmażyć na małym ogniu aż zmięknie..

    Chleb pokroić w kostkę i podsmażyć krótko na patelni.

    Na talerzu ułożyć kolejno sałatę, pomidorki, pokrojone w paski awokado i mięso. Posypać grzankami i pestkami dyni.

    Dressing: Oliwę, miód i ocet jabłkowy dobrze wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.

    Tuż przed podaniem polać sałatkę dressingiem.

  10. Jak oliwa hiszpańska to i gazpacho hiszpańskie wjeżdża na stół. Wersja która dzieci lubią bo z dodatkiem słodkiego arbuza.
    Pomidory (2 duże malinowe) sparzamy, obieramy, kroimy. Do tego dodajemy pokrojonego w kostkę, pozbawionego pestek arbuza (+/- tyle co pomidorów). Garść obranych migdałów, ząbek czosnku, szalotkę. 2lyzeczki octu jabłkowego. Zaczynamy rozdrabniac blenderem i dodajemy oliwę CASITAS (pomału stopniujac dodawanie do momentum as nasze gazpacho uzyska gladka, kremowa konsystencję). dodajemy do smaku aol i pieprz. Wstawiamy do lodówki – najlepiej na noc (lub co najmniej godzinę). Obowiązkowo w ceramicznym naczyniu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *