Makaron spaghetti z pysznym sosem śmietanowym i zatopionym w nim boczkiem…
Jeśli nie jedliście trzeba to zmienić!!! Koniecznie!
Specjalista: Latoś
Wyjadacz: Ja
😀
Uwielbiam!!!!!
Co nam trzeba?
Opakowanie 500 g makaronu spaghetti np Lubella
200g boczku
Śmietana 30% – 250g (jak brak to może być od biedy 18%)
2 żółtka
l, pieprz,
trochę oleju
trochę sera do posypania, np. parmezanu.
Kiełki – nie są tu obowiązkowe- to mój dodatek! (ja kupuję w Biedronce)
Robimy!
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu z łyżeczką oleju, aby się nam nie skleił
Na patelni obsmażamy pokrojony drobniutko boczek-ma się ładnie zarumienić.
Śmietanę mieszamy z żółtkami i wlewamy do boczku
Doprawiamy solą i pieprzem i polewamy takim sosem makaron.
Posypujemy kiełkami.
(UWAGA- ORYGINALNIE POWINNO BYĆ Z NATKĄ PIETRUSZKI, ja zaszalałam z kiełkami, aby trochę zdrowia przemycić 😀 )
Smacznego!!!!
Wygląda cudownie, a smakuje pewnie bajecznie! Carbonary z kiełkami jeszcze nigdy nie jadłam.
Przepis i zdjęcie zapowiadają się imponująco.
Zapraszam do mnie http://www.megly.pl 🙂
😀 Dziękuje serdecznie!!! Zajrzę 🙂