Często mamy ochotę na pyszną karkówkę z grilla, ale nie mamy czasu lub miejsca, aby ją zrobić
Dziś przedstawię Wam jak zrobić soczyste i smaczne mięsko w domu
Doskonale pomoże nam w tym siekacz do mięsa od TRADISMAK
Pisałam o nim szerzej TUTAJ
Co nam trzeba?
Około 300g mięsa-świeża karkówka
Przyprawa Ormiańska Tradismak
Siekacz do mięsa
Patelnia grillowa
dowolne dodatki do obiadu: surówka, ziemniaczki itp.
Robimy!
Mięso kroimy w plastry, myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym, nakłuwamy naszym siekaczem, przyprawiamy przyprawą ormiańską i odstawiamy do lodówki na noc albo chociaż na kilka godzin.
Po tym czasie rozgrzewamy patelnię grillową.
Smażymy po 3 minutki z każdej strony.
Dzięki siekaczowi karkówka jest soczysta, mięciutka, dobrze przyprawiona
U mnie z towarzystwie rukoli z kukurydzą w śmietanie
O matko jakie pyszności 😛 smaka mi wielkiego narobiłaś :-))
Rób! i Zdjęcie dawaj 😀