Słodko-słony kokosowy przekładaniec

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Jak zrobić pyszne ciasto bez pieczenia?
Wystarczy kilka składników i odrobina chęci.
Połączenie słonego z słodkim to super kompozycja smakowa.


Co nam trzeba?
Opakowanie krakersów- solonych
Paczka budyniu śmietankowego
350ml mleka
2 łyżki cukru
100g miękkiego masła
100g wiórek kokosowych

Robimy!
Mleko gotujemy z cukrem
Budyń gotujemy w podanej ilości mleka.
Ma być gesty. Studzimy
Ucieramy dodając po łyżeczce masła na gładką masę.
Do masy dajemy wiórki kokosowe, zostawiając łyżkę do posypania.
Układamy w formie krakersy.
Ilość zależy od was, zależy ile chcecie mieć pięter.
U mnie wyszły trzy.
Na warstwę krakersów rozprowadzamy masę budyniową.
Znów krakersy, masa, krakersy i na wierzch masa.
Posypujemy kruszonką z pozostałych krakersów
-około 3-4 sztuki na będą potrzebne-
oraz pozostałymi wiórkami kokosowymi.
Schładzamy w lodówce kilka godzin.
I już! Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email
62Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *