Ślimaczki francuskie z serem i szynką

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Prosta i szybka, a jakże smaczna przekąska.
Fantastyczne ciasto francuskie pozwala czynić cuda w kuchni.
Krążki idealne do chrupania.
Pomysł zaczerpnęłam z grupy Zdrowo Podjeść na facebooku.
Od kogo? Ojjjj 🙁 przyznać się proszę.

Co nam trzeba?
Opakowania ciasta francuskiego
10plastrów sera
10 plastrów dobrej  szynki
łyżka oliwy/oleju

Robimy
Ciasto rozwijamy.
Smarujemy lekko oliwą/olejem.
Układamy ciasno obok siebie/mogą nachodzić/ warstwy sera, na to warstwę szynki.
Zwijamy z powrotem w rulon. Można wierzch posmarować oliwą lub rozbełtanym jajkiem.

Ostrym nożem tniemy krążki około 1-1,5 cm szerokości.
Układamy na papierze do pieczenia w odstępach.
ZdjęcieZdjęcie

Pieczemy w 220 stopniach około 12 minut-az nam się ładnie zarumienią.
Smacznego!

ZdjęcieZdjęcie

Print Friendly, PDF & Email
14Shares

2 odpowiedzi do “Ślimaczki francuskie z serem i szynką”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *