Śledzik z czerwonym ryżem i kurkami

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Jak podać efektywnie śledzika?
To bardzo proste. Wystarczy kilka składników, a efekt WOW
Śledzie muszą być dobre, takie oferuje SEKO
To to pyszna propozycja na Święta! I nie tylko oczywiście

JEDNA Z DWUNASTU


Co nam trzeba?
3 filety matias + 2 łyżki oleju rzepakowego
2  średnie cebule
marynowane kurki- 2 łyżki
100 g ugotowanego już czerwonego ryżu
łyżeczka czarnego sezamu
szczypta czarnego mielonego pieprzu

Robimy!
Śledzika kroimy drobno z cebulką-w kosteczkę, zalewamy olejem rzepakowym i odstawiamy na godzinkę.
Na półmisku układamy czerwony ryż(połowa porcji) z  kurkami (1 łyżka), naszego śledzika (połowa porcji), znów ryż (połowa porcji ) z drugą łyżką kurek i resztę śledzika.
Każdej warstwy ma być po dwie.
Całość lekko opruszamy czarnym pieprzem i czarnym sezamem
Proste, efektowne i pyszne!
Polecam!

Print Friendly, PDF & Email
1Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *