SemCo-BIO oleje naturalne. KONKURS

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

SemCo to polska firma z rodzinną tradycją jest członkiem Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, zasiada we władzach Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego w Wielkopolsce oraz Slow Food Polska.Podukcja olejów w  Zakładzie oparta jest o plantacje nasion kontraktowanych i monitorowanych w ciągu okresu wegetacji. Nasiona pochodzą z polskiej hodowli oraz z własnych odmian rejestrowanych w COBOR.

Na rynku pojawiła się ostatnio nowa linia BIO – Jedyny taki produkt dostępny na rynku. Przygotowana kompozycja smakowa łączy BIO olej słonecznikowy z naturalnym aromatem poszczególnych propozycji. Mamy do wyboru moc aromatycznych olei! Od truflowego po borowikowy!
Zerknijcie do foto galerii, a tuż pod nią KONKURS!!!

KONKURS!!!!!!!

Nagrodą jest:
Na kogoś z Was czeka zestaw: 4 oleje SemCo!

Temat konkursu:
Napisz jakiego dania sobie nie wyobrażasz bez użycia oleju?
A może masz pomysł na użycie któregoś z nowości SemCo?

Swoje odpowiedzi umieszczajcie w komentarzu  pod postem na blogu lub
pod postem na FB
Ilość propozycji dowolna.

Miło mi będzie , jak polubisz nasze FB fanpage:
SemCo 
Latosiowydom

Oraz Instagram

Latosiowydom
SemCo
 
Miło mi będzie także,  jak udostępnisz post na:
FB/ google/twitter/ IG  i zaprosisz znajomych do zabawy!

 

Konkurs odbędzie się od  25 listopada do 8 grudnia  2019 roku

Zwycięzcę wyłonię w ciągu 3 dni i poproszę o dane do wysyłki!

Konkurs organizowany jest przez Latosiowydom wraz z firmą SemCo.
Biorąc udział zgadzasz się na w/w zasady.

Regulamin:
1. Facebook nie pomaga w przeprowadzaniu promocji

2. Promocja nie jest w żaden sposób sponsorowana,
popierana ani przeprowadzana przez serwis Facebook ani z nim związana.
Obowiązuje pełne zwolnienie serwisu Facebook z odpowiedzialności przez każdego uczestnika

3.  Uczestnictwo w konkursie jest nieodpłatne i dobrowolne.
Uczestnikami konkursu mogą być osoby fizyczne, pełnoletnie, posiadające pełną zdolność do czynności prawnych.

4. Wysyłka na terenie Polski

5. RODO – Organizatorem konkursu jest Strona  www.latosiowydom.pl prowadzona przez Administratora Kingę Latosińską

6. Przysyłając zdjęcia, zostawiając komentarz, zgadzasz się na ich publiczną publikację i akceptujesz zgodę o treści:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach związanych z przeprowadzeniem Konkursu. Oświadczam dodatkowo, że zostałem/zostałam poinformowany/-a, że Administratorem moich danych osobowych przetwarzanych w celu przeprowadzenia Konkursu i wyłonienia zwycięzców jest Administrator strony. Dane osobowe nie będą udostępniane innym podmiotom, poza upoważnionymi na podstawie przepisów prawa. Przysługuje mi prawo dostępu do moich danych oraz ich poprawiania. “
W przypadku zwycięstwa twoje imię i nazwisko zostanie podane publicznie.

7. Organizator może powierzyć przetwarzanie danych osobowych podmiotom współpracującym – sponsorowi nagrody (wymienionym w poście konkursowym) w zakresie niezbędnym do prawidłowego przeprowadzenia Konkursu. Podmioty te gwarantują, że przetwarzanie danych osobowych będzie zgodne z powołaną wyżej ustawą o ochronie danych osobowych.

8. Zgłoszenie nie może zawierać wulgaryzmów, treści obraźliwych, niemoralnych lub treści sprzecznych z prawem lub treści obrażających uczucia religijne, nie może naruszać praw osób trzecich, w tym w szczególności: dóbr osobistych, praw autorskich, praw do znaków towarowych, logo, wzorów przemysłowych i innych oznaczeń stanowiących własność intelektualną, nie może naruszać wymagań konkursu oraz regulaminu portalu Facebook. W przypadku wykrycia naruszenia któregokolwiek z powyższych postanowień – Organizator ma prawo wykluczyć takie zgłoszenie z konkursu lub pozbawić uczestnika ewentualnego prawa do nagrody w konkursie.

9. Udział w konkursie jest jednoznaczny z akceptacją tego regulaminu.

WYNIKI!

Kochani, dziękuję WAM bardzo za udział.
Wasze odpowiedzi są bardzo bogate i inspirujące.

Nagroda trafia do Pani Eli: ela50

Skontaktuję się e-mail.

Gratuluję!

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

10 odpowiedzi na “SemCo-BIO oleje naturalne. KONKURS”

  1. Olej tłoczony na zimno pomidorowy idealnie pasowałby do mojego bakłażana na kanapki…obsmażone plastry bakłażana układam w naczyniu na to daje pokrojone suszone pomidory, czosnek i polewam olejem pomidorowym, i tak kolejna warstwa . Mniam….pyszne ze świeżym chlebkiem z masłem .
    Olej tłoczony na zimno Bazylia idealny do pomidorów z mozzarellą.
    Olej orzechowy idealnie nada smaku surowce z selera korzennego.

  2. Bez oleju nie wyobrażam sobie sałatek. Pełna świeżych warzyw micha z delikatnym sosem na bazie oleju, soku z cytryny i ziół potrafi poprawić mi humor na długo. I co ważne-nie mam potem wyrzutów sumienia, bo zjadłam coś pysznego i zdrowego.

  3. Bez użycia oleju nie wyobrażam sobie przepysznych frytek z piekarnika. Przy okazji ich robienia – zawsze skraplam warzywa odrobiną oleju, żeby były smaczniejsze i bardziej chrupiące.
    Nowość SemCo – Bio Olej Pomidor – użyłabym z kolei do przepysznej sałatki greckiej. Olej ten idealnie skomponowałby się ze smakiem świeżych pomidorków, a witaminy z tych warzyw znacznie szybciej by się przyswoiły.

  4. Kupy kremy, zdecydowanie musi być kleks oliwy! Najczęściej oliwa truflowa, do kremu z pietruszki i gruszki albo z kalafiora, idealne połączenie. A drugie moje połączenie, bez którego nie wyobrażam sobie braku oliwy to mój autorski chleb zytni na zakwasie. Jem codziennie kromkę chleba z malutkim kubeczkiem oliwy – dla zdrowia wiesiolek, połączony z rydzowym do smaku. Bardzo polecam!

  5. Nie wyobrażam sobie mojej codziennej sałatki bez oleju (zazwyczaj lnianego) – mix sałat, pomidor, ogórek, rzodkiewka, zierma dyni i słonecznika, jakieś mięsko (kurczak/ ryba) + co jeszcze jest w lodówce i oczywiście sosik na bazie oleju z przyprawami i octem balsamicznym.

  6. Oleje tłoczone na zimno zawojowują nasze kuchnie !
    Dlatego każdy, kto coś „pichci”, powinien wiedzieć, że oprócz walorów smakowych mają przede wszystkim zdrowotne. Może kogoś to zdziwi, ale także kosmetyczne.
    Nie nadają się do obróbki termicznej, ale można je dodać do dań na ciepło.
    Zanim zaczniemy ich używać, należy się dowiedzieć, jak je przechowywać oraz jak długo i gdzie trzymać, gdy się otworzy butelkę.

    Pierwszy raz z tego typu olejami spotkałam się kilka lat temu
    na Festiwalu Smaku w Grucznie.
    Serwowano tam coś pysznego i prostego: ziemniaki gotowane
    w łupinach polane olejem tłoczonym na zimno i doprawionym czosnkiem. Poezja smaku !
    Od tego czasu podaję to proste danie moim gościom na przekąskę i zawsze słyszę „ochy” i „achy” !
    Nie wyobrażam sobie mojej kuchni bez tego typu olejów !
    Nie umiem wymienić jednej czy dwóch potraw, do których ich używam.
    Dodaję je do surówek i dresingów czy jako bazę do pesto.
    Robię na nich humus.
    Polewam nimi zupy krem oraz upieczone ryby.
    Kiedy serwuję gotowane warzywa (szparagi, warzywny mix), obowiązkowo łączę je na talerzu z olejem !
    To samo robię z daniami z makaronem.
    Każdą porcję polewam olejem tłoczonym na zimno wzbogacając potrawę wartościowymi składnikami oleju.
    Jak wiemy, prawdziwa włoska pizza powinna być polana smakową oliwą.
    Ja zastępuję ją genialnymi olejami tłoczonymi na zimno.
    Oleje wzbogacają też smak pieczywa.
    Świeży, ciepły jeszcze i chrupiący chleb czy bułki maczam w oleju o odpowiednim smaku i nic więcej nie potrzeba do kulinarnego szczęścia !
    Kiedy robię domowy majonez, to także wykorzystuję tego typu olej.
    No i oczywiście obowiązkowo do śledzi świątecznych oraz kapusty z grzybami.
    Wzbogacam nim także pastę twarogową (ser, kilka łyżek oleju + ulubione przyprawy).
    Uwielbiam włoską przekąskę – bruschettę.
    Te włoskie kanapeczki z pomidorem polewam … olejem.

    Do wyżej wymienionych potraw bardzo pasują nowe oleje SemCo-BIO.
    Pomidorowy, czosnkowy i bazylikowy do bruschetty.
    Bazyliowy do sałatki caprese (pomidory w plasterkach, ser mozzarella)
    Bazyliowy i papryczka ostra do pizzy włoskiej czy makaronu po włosku.
    Borowikowy do pizzy grzybowej i makaronu z grzybami.
    Czosnkowy do pizzy o każdym smaku.
    Imbirowy do zup krem połączonych z mleczkiem kokosowym.
    Truflowy do makaronu np. ze szparagami i sosu na bazie śmietany.
    Orzechowym można polać naleśniki albo budyń.
    I tak dalej, i tak dalej…
    Możliwości w kuchni są nieograniczone i zależą od naszej fantazji i smaku.
    Potrawy będą na pewno pyszne, jeśli dodamy smakowego oleju SemCo-BIO.
    Jakiego ? O tym zdecydujemy my, a wybór jest duży !

  7. Ha! A ja bez oleju nie wyobrażam sobie starych dobrych smażonych naleśniczków! Bez oleju nie ma naleśników! A wyobrażacie sobie życie bez naleśników????

  8. Do niedawna byłam kulinarnym laikiem. Jadłam coś w biegu, najczęściej kupnego. Ale odkąd odbyłam swoją podróż życia i poznałam tajskie smaki zaczęłam inaczej patrzeć na kuchnię. Odnalazłam w sobie kulinarną smykałkę i co raz częściej gotuję, staram się zdrowo odżywiać i zgłębiać tajniki światowych kuchni. Oleje SemCo pomogłyby mi w moich eksperymentach. Zwłaszcza ten paprykowy szczególnie przypadł mi do gustu, bo uwielbiam potrawy na ostro. Z nimi moje dania nabiorą nowego, bardziej wyrazistego smaku, a ja będę mogła rozwinąć swoje kulinarne skrzydła. Szczególnie uwielbiam tamaryndowce krewetki z sambalem i to właśnie do tego dania użyłabym oleju Semco. Z kolei truflowy idealnie nada się do wszelkiego rodzaju dipów i sałatek. osobiście uwielbiam sałatkę z feta i oliwkami właśnie z olejem truflowym. Pychotka 🙂

  9. Nie wyobrażam sobie masełka omega3. Do niego musi zostać dodany olej lniany 🙂 To masełko zawiera kwas omega3, który odbudowuje osłonki mielinowe nerwów, a gdy one zostają odbudowane poprawiają się nam wszystkie funkcje mózgowe. Polecam wszystkim.

Skomentuj Krzys S Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×