Schab z owocami duszonymi w miodzie

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Czasami mam ochotę na małe eksperymenty mięsne.
Tym razem postanowiłam pobawić się ze schabem i przygotować go na słodko.
Wyszło pysznie!
Zobaczcie jak łatwo go przygotować.
Zapewniam, że wygląda i smakuje lepiej niż na zdjęciu 😉
Smak miodu nadaje super nutki!
A inne miodowe propozycje macie TUTAJ

Co nam trzeba?
4 kotlety schabowe- już rozbite
3 winne jabłka
mała kiść ciemnych winogron
1 czubata łyżka miodu rzepakowego (u mnie ze srebrnej pasieki)
łyżka oleju kokosowego
sól, pieprz ziołowy
łyżka soku z cytryny 3-4 łyżki wody

Robimy!
Kotlety opruszamy solą i pieprzem ziołowym, odstawiamy do lodówki na kilka godzin-ja robię to wieczorem i leżą noc.
Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy i wrzucamy jabłka obrane i pokrojone w ćwiartki oraz winogrona pocięte na połówki. Obsmażamy i dusimy dodając łyżkę miodu.
Wyjmujemy na talerz.

Na tę samą patelnie kładziemy nasze schabowe, obsmażamy z obydwu stron, podlewamy wodą i dusimy do miękkości.
Gdy już mięso będzie miękkie, dodajmy sok z cytryny i nasze uduszone owoce.
Dusimy razem jeszcze około 10 minut.
Jabłka nam się rozpadną tworząc aromatyczny sos.
Podajemy z ziemniaczkami na obiad!

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

2 odpowiedzi do “Schab z owocami duszonymi w miodzie”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *