Sałtka z tuńczykiem i kaszą jaglaną

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

 

Pyszne połączenie tuńczyka i zdrowych dodatków.
Taką sałatką zajadałam się w Sylwestra

Co nam trzeba?
100 g kaszy jaglanej suchej
puszka tuńczyka-u mnie princess
kilka suszonych pomidorów
puszka soczewicy czerwonej Bonduelle na parze
mała cebula
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku
kilka ogórków konserwowych (3-4)

Robimy.
Kasze jaglaną gotujemy około 15 minut w lekko osolonej wodzie (najpierw należy ją przepłukać zimną wodą).
Studzimy.
Wsypujemy do miski, dodajemy soczewicę, pokrojone na drobno suszone pomidory, pokrojoną drobno cebulkę i tuńczyka.
Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez i jogurt. Doprawiamy do smaku.
Podajemy z pokrojonym w plasterki ogórkiem konserwowym.
Zajadamy!
🙂
Smacznego
ZdjęcieZdjęcie

 

Print Friendly, PDF & Email
1Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *