Sałatka ryżowa z tuńczykiem i cukinią

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Sałatka bardzo pożywna, kolorowa i smaczna
Robi się szybciutko.
Polecam

Co nam trzeba?
Puszka tuńczyka w oleju
Torebka ryżu basmati-Cenos
Kilka suszonych pomidorów
2 małe ogórki świeże
2 młode cukinie
1 łyżka oleju rzepakowego
1 łyżka oleju lnianego/konopnego – dowolnie
sól o’sole od  cenos i pieprz czarny mielony

Robimy!
Cukinię myjemy, kroimy na cienkie plasterki, lekko solimy i po 10 minutach obsmażamy na oleju rzepakowym- do miękkości
Ryż gotujemy w osolonym wrzątku, studzimy.
Wrzucamy do miski.
Dodajemy naszego tuńczyka, posiekane pomidory suszone, pokrojone drobno ogórki i mieszamy z olejem lnianym.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i na koniec dodajmy cukinię i lekko mieszamy.
Zdobimy natką pietruszki.
Smacznego

Print Friendly, PDF & Email
12Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *