Sałatka łososiowo – tuńczykowa z kukurydzą, ryżem i cebulką

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Sałatka pełna ryby i chrupiących dodatków.
Uwielbiam nałożyć sobie kopiasty talerzyk, do tego kromka chleba i kolacja z głowy.
Polecam i Wam.

Co nam trzeba?
Puszka tuńczyka w sosie własnym/ w oleju, dowolnie
100g świeżego łososia
150g suchego ryżu
1 duża cebula
3 jajka
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
puszka kukurydzy
sos:
3 łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany (jogurtu greckiego), 1 łyżka ketchupu (koncentratu pomidorowego) + po pół łyżeczki: soli, pieprzu ziołowego, słodkiej papryki

Robimy!
Ryż gotujemy w lekko osolonym wrzątku,
jajka gotujemy na twardo, studzimy
łososia obsmażamy i dzielimy na drobne kawałeczki,
tuńczyka odsączamy z puszki.
Cebulę siekamy drobniutko.
Jajka kroimy w kosteczkę.
Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Wszystko mieszamy w misce.
Dodajemy składniki sosu, natkę, mieszamy i odstawiamy na pół godziny,
aby wydobyć smak i już!
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email
14Shares

2 Replies to “Sałatka łososiowo – tuńczykowa z kukurydzą, ryżem i cebulką”

Pozostaw odpowiedź Renia Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *