Pstrąg z nutką cytryny nadziany pietruszką-dieta w.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×


Uwielbiam pstrąga-na jego temat nawet pisałam swoją pracę magisterską.
😀
Ale uwielbiam go za smak, za pyszne mięso i przystępne ceny.
Dziś propozycja delikatna i aromatyczna

Co nam trzeba?
2 pstrągi
1 pęczek natki pietruszki
1 cytryna
Przyprawa do ryb-Prymat u mnie
sól
łyżka oliwy

Robimy!
Rybę dobrze myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym- odcinamy głowę.
Do miseczki wyciskamy sok z cytryny i dodajemy do tego oliwę oraz pół łyżeczki soli.
Nacieramy tym pstrąga i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Następnie nacieramy rybę przyprawą do ryb i nadziewamy natka pietruszki.

Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 30-35 minut. Pietruszka zrobi się chrupka a skórka zarumieniona.
Podajemy z sałatą z jogurtem naturalnym

Wielki Post 2015

Print Friendly, PDF & Email
1Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *