Polenta z kaszy kukurydzianej z serem

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Kasza kukurydziana nie musi być nudna!
Może być doskonałą podstawą pysznej przekąski- takiej jak ta!
Uwielbiam polentę- a ta w wersji z żółtym serem jest pyszna!!
Może być dodatkiem do innych mięsnych dodatków.

Co nam trzeba?
szklanka kaszy kukurydzianej (u mnie Sante)
3 szklanki wody
szczypta soli
100g żółtego sera(może być już tarkowany) najlepszy cheddar

Robimy!
Do gotującej się osolonej wody wsypujemy, mieszając energicznie, kaszę.
Zmniejszamy ogień i gotujemy kaszę jeszcze ok. 10 minut , dorzucając ser. Masa będzie kleista i zacznie odstawać od garnka.
W międzyczasie ciągle mieszamy.
Masę wylewamy na płaską tacę- na blaszkę- na grubość około 1cm i odstawiamy do ostygnięcia.
Gdy masa kukurydziana wystygnie, trzeba pokroić ją w paski i ugrillować na  patelni, bądź na ruszcie w piekarniku.
Lekko się ciągnie.
Uwaga!! Jest pyszna 😀

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

3 odpowiedzi do “Polenta z kaszy kukurydzianej z serem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *