Placek czereśniowy z białą czekoladą

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Czereśnie można jeść do oporu!
Są bardzo zdrowe! Zawierają dużo jodu, wapnia i żelaza. Do tego witaminy A,C, B i oczyszczają organizm z toksyn i szkodliwych produktów przemiany materii. A do tego poprawiają cerę-neutralizują wolne rodniki!
Także do sklepu po składniki i pieczemy takie oto szybkie ciacho!
Ma zapach i smak białej czekolady! Mmmmmmm 😀

Co nam trzeba??
Tabliczką białej czekolady
100g masła
100g cukru
250g mąki pszennej
3 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
miseczka wydrylowanych czereśni- u  mnie ciemne
Garść płatków migdałowych
Cukier puder

Robimy!

Czekoladę łamiemy i wrzucamy do garnuszka wraz masełkiem.
Topimy na wolnym ogniu-mieszając. Studzimy
Następnie ostudzoną masę ucieramy z jajkami i cukrem na puszystą i jednolitą masę.
Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
Blaszkę-kwadracik- natłuszczamy i obsypujemy lekko mąką lub bułką tartą i wylewamy ciasto.
Układamy czereśnie, posypujemy płatkami migdałowymi  i pieczemy około 40-45minut.

Posypujemy cukrem pudrem.


Print Friendly, PDF & Email
1Shares

15 odpowiedzi do “Placek czereśniowy z białą czekoladą”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *