Pierś z kurczaka z żurawiną pod kołderką serową

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Pierś z kurczaka lekko inaczej. Smak przełamany żurawiną i zwieńczony posmakiem sera.
Pyszne to jest, mówię wam 🙂

Co nam trzeba?
pełna pierś z kurczaka
słoiczek żurawiny-u mnie Proeco
Opakowanie sera mozarella w wiórkach
Sól, pieprz ziołowy i słodka czerwona papryka.
Olej kokosowy do smażenia (lub rzepakowy)

Robimy!
Pierś myjemy  i tniemy na kotlety. Mi wychodzi zawsze 6.
Rozbijamy i przyprawiamy solą pieprzem i papryką
Smażymy na złoto na oleju kokosowym z obydwu stron.
Gdy już pierś będzie złocista nakładamy na jedną ze stron żurawiny i posypujemy serem.
Przykrywamy na minutę przykrywką, aby ładnie nam się rozpuścił, odkrywamy i minutę jeszcze smażymy, aby odparowała para i pierś była soczysta.
Pyszności!
Idealne z brązowym ryżem 🙂

Print Friendly, PDF & Email
1Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *