Pierś z kurczaka z ryżem, cebulką w sosie pomidorowym.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Na długie weekendy nie zawsze uda się zrobić grilla.
Zwłaszcza jak nie pozwoli pogoda.
Warto uszykować coś co można ze sobą zabrać na wyprawę.
Szybko podgrzać i się zajadać!
Polecam szybkie danie z kurczakiem i ryżem

Co nam trzeba?
1 duża pierś z kurczaka
200ml wody
2 cebule
200g ryżu- ja uwielbiam paraboiled (Kupiec)
2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
po pół łyżeczki soli, papryki słodkiej, papryki ostrej   i pieprzu czarnego

Pierś z kurczaka kroimy na drobno, obgotowujemy w wodzie do miękkości,
aż będzie nam się rozpadać.
Osobno gotujemy ryż.
Na patelni podsmażamy cebulkę, pokrojoną w cienkie wiórka.
Dodajemy pierś, którą „rwiemy na paseczki’
Mieszamy, podlewamy wodą w której gotowało się mięso.
Dodajemy koncentrat, przyprawy i dusimy.
Na koniec mieszamy całość z ryżem i podduszamy jeszcze kilka minut.
Gotowe!
Idealne na ciepło i zimno do podjadania!
Podajmy z natką pietruszki.

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *