Pieczone roladki z szynki z serkiem kozim.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Dziś polecam Wam pieczony obiadek.
Wszystko wrzucamy do brytfanki i pieczemy!
Pysznie i zdrowo!



Co nam trzeba?
6 plastrów szynki
6 plastrów sera koziego
przyprawy: pieprz ziołowy, szczypta soli, papryka słodka
dodatkowo:
pokrojone  w plasterki ziemniaki (obrane! Chyba, że młode)
obrane i pokrojone w plasterki marchewki
Ilość ziemniaków i marchwi zależy od waszych apetytów

Robimy!
Plastry szynki rozbijamy na cieńsze
Opruszamy przyprawami- delikatnie!
Kładziemy ser kozi i rolujemy
Układamy w brytfance w otoczeniu marchewki i ziemniaków.

Lekko spryskujemy olejem, ziemniaki posypujemy ziołami, marchew także.
Można dodać soli.
Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. W połowie czasu podlejcie trochę wodą (100ml wystarczy), zrobi się lekki sosik i obróćcie roladki.
Pyszne z sałatą w śmietanie lub jogurcie greckim.
Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *