Perłowe spotkanie MAM w Giżyckiej Perełce

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Dziś mijają 2 tygodnie od tego szalonego dnia!
Co tam się działo!?
Ciekawi?
Już Wam szybko opowiadam!
Oczywiście zaczęło się od organizatorek: Agnieszki i mnie.
Zdjęcie
Trzecia w konspiracji była Kamila-właścicielka Perły, gdzie miało się odbyć nasze spotkanie.

Następne to uczestniczki spotkania:
Ania, druga Ania, Patrycja z siostrą Marleną, Ola, Joasia, Natalia i Emilia
Wspaniała 11 osobowa ekipa, pełna różnych charakterów i temperamentów, ale zgodna w jednym!
Należało nam się te kilka dobrych godzin bez dzieci, mężów, obowiązków!

Spotkałyśmy się 23 sierpnia.
Lokal położony nad kanałem Giżycku przyciąga od razu swoim logo, przytulnym ogródkiem.
A wnętrze, to tylko potwierdzenie, ze lokal jest świetny. Nowocześnie, ze smakiem, z nutą prywatności.
Nie za ciemno, nie za jasno. Ahhh jak mi brakuje takiego w Węgorzewie!
ZdjęcieZdjęcie
ZdjęcieZdjęcie
Po krótkim przywitaniu wzięłyśmy się do pracy, ponieważ 1 punktem spotkania były warsztaty ze mną!
Najpierw Agnieszka ślicznie namalowała nasze LOGO MAM i kazda się podpisała

Pokazywałam dziewczynom jak szybko zrobić smaczna pizzę. Korzystałam z TEGO przepisu.
Dziewczyny ochoczo ruszyły do pracy, słuchały, patrzyły i mieszały we własnych miskach.
ZdjęcieZdjęcie

Po wyrobieniu ciasta przyszedł czas na chwilę odpoczynku przy pysznej orzechowej kawie i smakowitym kawałku szarlotki z bezą od Restauracji PORTO
ZdjęcieZdjęcie
ZdjęcieZdjęcie
W między czasie dostałyśmy świetne upominki od Kamili-kufel Perła, superaśne okulary i gadżety firmowe.
ZdjęcieZdjęcie
Pizza pięknie wyrosła, restauracja Porto użyczyła nam swoich form do wypiekania i zaczęłyśmy formować swoje pizze!
ZdjęcieZdjęcie
tu główną rolę grał SOS DO PIZZY firmy FOLWARK. Doskonała kompozycja smakowa, dzięki której pizza nabiera doskonałego aromatycznego smaku!
ZdjęcieZdjęcieZdjęcieZdjęcieZdjęcie
ZdjęcieZdjęcie
Na sos nakładałyśmy szynkę, cebulke i moc dodatków, które ufundowała nam firma BONDUELLE

czego tam nie było!? Biała i czerwona fasola, cieciorka na parze, soczewica, kukurydza, kukurydza z chili, pieczarki marynowane, groszek, kiełki fasoli mung. Kazda zdobiła i komponowała według uznania. Wszystko zostało obsypane serem i powędrowało do pieca PORTO.
ZdjęcieZdjęcieZdjęcie
ZdjęcieZdjęcieZdjęcieZdjęcieZdjęcieZdjęcie
ZdjęcieZdjęcie
ZdjęcieZdjęcie

ZdjęcieZdjęcie

Niestety blaszki przywarły do spodu pizzy, przez co straciły one chrupiący spód 🙁
Jednakże każda zajadała ze smakiem polewając obficie ketchupem FOLWARK, który uwielbiam za doskonały smak, a także SOSEM CZOSNKOWYM, który idealnie komponuje się z pizzą!
ZdjęcieZdjęcie
ZdjęcieZdjęcieZdjęcieZdjęcie
Podczas konsumpcji pizzy na stół przywędrowały sałatki od Restauracji Porto, pełne sałaty, z krewetkami, kurczakiem, łososiem i owocami. Smaczne, lecz lekko za suche-przydałyby się do nich sosy, dressingi.ZdjęcieZdjęcie
Rozleniwione jedzeniem wyszłyśmy na słoneczko, aby podziwiać i degustować cuda spod rąk Michała-barmana z Perły.

To z jaką fascynacją i uśmiechem nas czarował zasługuje na duże brawa. Tworzył cuda i cudeńka! Niestety jako kierowca mogłam się głównie oblizywać, ale wąchałam, patrzyłam, a nawet zanurzyłam czasami czubek jęzora 🙂
Drinki przywróciły humory, zabawa sięgnęła zenitu i tak już zostało…
ZdjęcieZdjęcieZdjęcieZdjęcie
Od Folwark i Bonduelle powędrowały prezenty do rąk dziewczyn, aby każda mogła zrobić swoje pizze  w domku.
ZdjęcieZdjęcieZdjęcieZdjęcie
Agnieszka wręczyła talerzyki z namalowanymi obrazkami i imionami-na pamiątkę!
ZdjęcieZdjęcieZdjęcie
Zerknijcie TUTAJ i TUTAJ jak im poszło! A co dziewczyny myślą o warsztatach ze mną możecie poczytać TUTAJ
Obowiązki wzywały do domu, kto mógł został na dłużej 🙂
Jak zawsze nikt nie wiedział gdzie uciekł czas, ale nikomu tez nie chciało się nad tym zastanawiać.
Z uśmiechem na twarzy tuliłyśmy się do poduszek wspominając miniony dzień.
Bo my Mamy tak właśnie mamy 😀

Wielkie podziękowania dla Wspaniałych sponsorów, bez których nie byłoby pizzy, spotkania i tych uśmiechów

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *