Paprykarz domowy

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Pyszny domowy paprykarz urzeknie każdego.
Idealny do podjadania z chlebem jak i na chlebie.
A do tego bardzo prosty! Spróbujcie!
Kupiec na każdą porę dnia!
Dla mnie: kolacja

Co nam trzeba?
1 wędzona makrela
1 średnia cebula
2 średnie marchewki
po poł łyżeczki: soli, pieprzu czarnego, słodkiej papryki i cukru.
Koncentrat pomidorowy 200ml
100g  ryżu (Kupiec)– gotujemy go do miękkości
olej rzepakowy

Robimy!
Makrelę obieramy ze skóry i ości, dobrze rozdrabniamy widelcem.
Cebulę obieramy i drobno siekamy i podsmażamy na łyżce oleju
Dodajemy starte na grubym oczku marchewki. całość przesmażamy i podduszamy do miękkości, można lekko podlać wodą.
Przyprawiamy i dodajemy ryż oraz przecier pomidorowy. Mieszamy całość, podduszamy jeszcze kilka minut, studzimy i mieszamy z makrelą.

Print Friendly, PDF & Email
1Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *