Pałeczki miodowo-paprykowe

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Mało jest osób, które nie lubią kurczaka.
A gdy jeszcze są to pyszne zapiekane pałeczki, to już w ogóle ciężko się oprzeć.

Co nam trzeba?
2kg pałeczek z kurczaka
2 młode cukinie
2 czerwone papryki

Marynata, mieszamy:
50ml oleju rzepakowego + 3 łyżki miodu +2 cebule pokrojone w wiórka+ przyprawy, po pół łyżeczki: papryka słodka, papryka ostra, pieprz ziołowy, sól, majeranek, curry.

Robimy!
Kurczaka myjemy, odcinamy nadmiar skóry, zalewamy w misce marynatą, dobrze nacieramy i odstawiamy do lodówki na 24h
Po tym czasie wykładamy pałeczki do brytfanki- z cebulą! , pomiędzy układamy plasterki cukinii i posypujemy posiekaną w kosteczkę papryką.
całość polewamy pozostałością marynaty.
Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach (góra/dół)
Pyszne z ryżem i mizerią.

 

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *