Omlet z szynką i serem na mące reszelskiej i oleju kokosowym

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Tradycyjny omlet z szynka i serem nabrał wspaniałego smaku dzięki mące reszelskiej od Młynomagu i oleju kokosowego od Olini.
Mąka nadała delikatności i lekkości. Na śniadanie wprost IDEALNY

Co nam trzeba?
3 jajka
1 szklanka 200 ml mleka
taka sama szklanka mąki reszelskiej Młynomag
3-4 plastry szynki
2 – 3 plastry żółtego sera
szczypta soli
Olej kokosowy +pędzelek
patelnia (u mnie do naleśników)

Robimy!
Jajka wrzucamy do miski-miksujemy na puszysto z szczyptą soli.

Dodajemy mleko-miksujemy

ZdjęcieZdjęcie
Dodajemy mąkę-miksujemy na gładką jednolitą dość gęstą masę
ZdjęcieZdjęcie

Patelnie lekko natłuszczamy pędzelkiem zanurzonym w oleju kokosowym

ZdjęcieZdjęcie
Na patelnie wylewamy masę i wrzucamy pokrojone plasterki szynki.
Na wolnym ogniu zapiekamy omlet. Gdy jedna strona ładnie nam się zetnie przewracamy (najlepiej używając drugiej patelni )
Gdy druga strona nam się ładnie zapiecze, przewracamy z powrotem i kładziemy plasterki sera.
Wyłączamy ogień, przykrywamy, aby ser nam się rozpuścił i podajemy!

ZdjęcieZdjęcie

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *