Omlet orkiszowo-jaglany z chia i kremem z kasztanów

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

 

Dzięki Green Essence na blogu Po pierwsze Matka po drugie też Kobieta tworzymy zdrowe jedzonko
Ten przepis też tam znajdziecie, jak i 3 inne na super zdrowe jedzenie!
Ten omlet powstał spontanicznie i został zjedzony expressowo
😀
Prosty, smaczny i pożywny!
Co nam trzeba?
2 jajka
4 łyżki mąki orkiszowej
3 łyżki kaszy jaglanej -ugotowanej i zmiksowanej na papkę
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka nasion chia
2 łyżki kremu z kasztanów
jagody goji do posypania


Robimy!
Jajka roztrzepujemy, dodajmy jogurt naturalny
dosypujemy mąkę i kaszę jaglaną. Mieszamy na dość gęste ciasto
Na koniec dodajemy chia.
Rozgrzewamy patelnie-u mnie do naleśników bez tłuszczu
wylewamy masę i przykrywamy
Po 3-4 minutach patrzymy czy już się zapiekł i przewracamy na drugą stronę.
Musi być zwarty i ładnie się przewracać-odchodzić od patelni.
Podajmy wysmarowany dżemem z kasztanów i posypany jagodami goji.

Print Friendly, PDF & Email
2Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *