Octim-50 lat tradycji

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

W Wytwórni Octu i Musztardy w Olsztynku produkcję uruchomiono w lipcu 1965 roku.
Minęło już 50 lat.
Stała modernizacja pozwoliła uruchomić nowe linie produkcyjne, dzięki czemu w ofercie spółki znajduje się ponad 40 produktów – tradycyjnego octu spirytusowego oraz octu jabłkowego, cydrowego, balsamicznego i słodowego, licznych smaków musztard oraz ketchupu.
Mam wielką przyjemność pokazać Wam kilka produktów, którymi uraczyła mnie firma Octim

Ocet z białego wina 6% – doskonały jako dressing do sałatek i dodatek do przetworów owocowych.

Ocet z wina czerwonego 6% – jest mocniejszy niż ocet z wina białego. Dobrze komponuje się ze świeżymi ziołami i suszonymi owocami. Stanowi doskonałą bazę do sosów oraz marynat do mięs.

Glazura balsamiczna o smaku żurawiny – to wynik połączenia najwyższej jakość octu jabłkowego z aromatem żurawiny. Glazura balsamiczna o smaku żurawiny zaraz po otwarciu zachwyca swym słodko-kwaśnym smakiem. Idealnie przełamie słodycz deserów lodowych i świeżo pieczonych ciast.

Sos musztardowy czosnkowy z ziołami – bez konserwantów o gładkiej konsystencji i doskonale zbalansowanym smaku czosnku i suszonych ziół. Niezawodny podczas sporządzania marynat i dipów. Najlepszy do kanapek, hamburgerów i hot dogów.

Musztarda sarepska- o umiarkowanie ostrym smaku to doskonałe uzupełnienie potraw z grilla – zarówno mięs, jak i warzyw

Musztarda ze smażoną cebulką – dobrze skomponuje się z mięsami i warzywami z grilla,  może stanowić dopełnienie dań z ryb słodkowodnych. Jej lekko ostry smak jest podkreślony przez dodatek octu jabłkowego OCTIM.

Musztarda rosyjska – wyróżnia się ostrym smakiem oraz unikalną gruboziarnistą strukturą, dzięki dodatkowi gorczycy czarnej. Daniom nada ostrości i wyrazu. Wyborny dodatek do pieczeni, wędlin oraz jako baza do sosów zimnych i gorących.

Musztarda z żurawiną suszoną– jej nietypowy smak wynika z połączenia musztardy z octem jabłkowym oraz z wina czerwonego ze słodyczą żurawiny, której znajduje się tu aż 20 proc. Jest to niezbędny dodatek do faszerowanych dań z drobiu i sosów sałatkowych. Musztarda ta będzie ciekawym dopełnieniem delikatnych potraw dla dzieci.

Motto firmy to:
„Przygotowując produkty OCTIM dokładamy wszelkich starań, by były one najwyższej jakości, gdyż chcemy być z nich dumni”
I są! Otrzymali już wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, a stale rosnąca liczba konsumentów utwierdza firmę, ze ich działania i praca są słuszne. TUTAJ możecie zobaczyć jakie nagrody otrzymali. W samym 2016 zdobyli 6 tytułów!

Ja produkty używam, testuje i smakuje.
Mam już dla Was kilka pomysłów, zatem wypatrujcie.
🙂

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Jedna odpowiedź do “Octim-50 lat tradycji”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *