Meksykańska zupa z kukurydzy Kamis-recenzja

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Od firmy Kamis otrzymałam do wypróbowania 4 nowości: KUCHNIA MEKSYKAŃSKA
1. Meksykańska zupa z kukurydzy
2. Chili con carne
3. Tortilla z kurczakiem
4. Klopsiki w sosie taco

Otóż jak donosi Kamis: Mieszanki są oparte na naturalnych ziołach i przyprawach, bez dodatku glutaminianu monosodowego. Jedno opakowanie pozwala przygotować danie dla 4 osób – więcej TU

Składniki:
Sól, czosnek, kurkuma, ekstrakt drożdżowy, kolendra, papryka słodka, cukier – 3%, imbir, cebula, mięta, chili, kwas: kwas cytrynowy; natka pietruszki, aromat.
Wykonanie: robiłam krok po kroku

w trakcie przygotowania
Moje zdanie.
Zupa jest smaczna, lekko słodka i jednocześnie pikantna! Świetnie rozgrzewa.
Bardzo mi smakowała.
Troszeczkę za dużo imbiru jak dla mnie. Ale troszeczkę 😉
Piękny kolor, zapach zachęcający do jedzenia. Sycąca.
Kawałki kurczaka świetnie uzupełniają smak zupy.
Wystawiam 5+ w skali 1-6.
Polecam do wypróbowania!

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

3 odpowiedzi do “Meksykańska zupa z kukurydzy Kamis-recenzja”

  1. Czy tą pierś gotowałaś tyle co ziemniaki? wydaje mi się to bardzo krótko. Ile trzeba ją gotować żeby była miękka? I czy nie będzie mdła taka nie przyprawiona ?

    1. Witaj. Pierś gotowałam tyle i le ziemniaki-wcześniej jednak podzieliłam ją na mniejsze części-4-5 kawałków. Ile się gotuje? około 10-15 minut.
      Nie jest mdłe, gdyż patrz punkt 1 i 2. Po zrobieniu tego zalewasz 0,5 litra wody i do tego wrzucasz ziemniaki i kurczaka. Ma fajny smaczek 🙂

  2. Gotowałam kilka razy i jest naprawdę pyszna. Zamiast piersi dodaję czasami mięso z ud kurczaka, moim zdaniem lepsze niż pierś. Szkoda tylko, że dość ciężko kupić tę przyprawę, rzadko widuję ją w sklepach. Jak już jest to biorę na zapas 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *