Maślany mus z makreli

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Zdjęcie:

Dzień przed Wigilią trzeba coś jeść.
Lekkiego, postnego…
Postawiłam na rybki, w tym na taki oto mus.
W roli głównej makrela!
Wyszło pyszniutko!
Do tego kromeczka chleba i gotowe!
Przygotujecie w 10 minut!

Zdjęcie:

Co nam trzeba?
1 duża makrela wędzona
1 łyżka majonezu
1 łyżka serka śmietankowego kanapkowego
płaska łyżeczka chrzanu
łyżka miękkiego masła
szczypta soli, szczypta pieprzu czarnego
do ozdoby na wierzch : kiełki, świeża rzeżucha, szczypiorek-dowolnie!

Robimy!
Makrelę obieramy ze skóry i dokładnie oddzielamy mięso od ości!
Mięso blendujemy na gładką masę razem z majonezem, chrzanem, serkiem i przyprawami na gładki mus.
Nakładamy w kieliszki, zdobimy zieleniną i podajmy każdemu z kromką chleba i nożykiem
Powinno starczyć na 10 porcji spokojnie

 

Zdjęcie:

Print Friendly, PDF & Email
1Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *