Masełka smakowe, pachnące i kolorowe

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Jak urozmaicić smak podanych dań?
Można podać masełka smakowe:
koperkowe, czosnkowe, bazyliowe i prowansalskie

Tak przygotowane masełka podane w pięknych miseczkach zestawu STAUB udekorują każdy stół!

Przygotujcie:
300g osełkę masła
Podzielcie ją na 4 części
1. Wymieszaj z łyżką posiekanego koperku i szczyptą soli
2. Wymieszaj z łyżką ziół prowansalskich i szczyptą soli
3. Wymieszaj z łyżką bazylii i szczyptą soli
4. Wymieszaj z posiekanymi 3 ząbkami czosnku i szczyptą soli
I już!

Praktyczny zestaw do podawania przystawek, złożony z czterech kwadratowych naczyń oraz podstawki. Świetnie sprawdzi się do serwowania zimnych przekąsek, dipów czy past, ale może służyć również do podania ciepłych przystawek.

Emalia, którą powlekane są naczynia Staub, to szklista emulsja wielokrotnie nakładana na żeliwne naczynie, a potem wypalana w temperaturach sięgających nawet 1000 stopni. Jest błyszcząca, kolorowa i bardzo trwała. Do koloryzacji używane są wyłącznie naturalne barwniki.
Cztery warianty kolorystyczne
Są uwielbiane przez szefów kuchni najlepszych restauracji i hoteli na całym świecie.

Naczynia te nadają się również do gotowania – można w nich zapiekać w piekarniku, czy gotować w mikrofalówce. Wytrzymują temperatury od -20 do +300 stopni Celsjusza. Świetnie też nadają się do przechowywania dań, a dzięki szczelnej pokrywce dania dłużej zachowują świeżość.

Można je czyścić w zmywarce, choć z czasem emalia pokrywająca naczynie może trochę zmatowieć.

Ja w swojej kuchni używam Staub już kilka lat i NIE MA dla mnie lepszych naczyń do pieczenia, serwowania. Niesamowity styl, jakość i trwałość.

Print Friendly, PDF & Email
7Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *